World Social Forum Tunis

In maart werd in Tunis het World Social Forum gehouden, een jaarlijkse bijeenkomst van organisaties uit het maatschappelijk middenveld, die deel uitmaken van een steeds groeiende?globale civil society. Vier Climate Expressers?van de werkgroep Interactie, die onze internationale connecties versterkt,?David Goedem?, Maarten Depypere, Flore Nollet en Pauline Delgrange, staken de Middellandse Zee over per boot, om mee te doen aan de gesprekken en om de plannen van de Climate Express in Parijs voor te stellen.

Ondanks de terroristische aanslag in?het Bardo Museum in Tunis een week eerder liet de organisatie het forum doorgaan om een sterk signaal te geven aan degenen die de democratische transitie proberen te ondermijnen. ?More than ever, the massive participation to the WSF will be the appropriate answer from all the peace and democratic forces towards a better, more fair and free world made of pacific co-existence?,?aldus?co?rdinator?Abderrahmane Hedhili.

Op onze blog lees je het interview van Pauline Delgrange?met enkele deelnemers:

Hajer Zarka, Tunesische leerkracht: ?Democratie mag niet van papier blijven, ze moet een mentaliteit worden. Stemmen alleen volstaat niet, we moeten buitenkomen en vrij onze mening durven geven. Daarnaast is het WSF een internationaal evenement: we delen onze visies, we praten over Irak, over Libanon, over Europa. We delen onze zorgen voor sociale rechtvaardigheid, omdat we in elk land iets gemeenschappelijks hebben: de mens.? Lees verder

Pauline?besluit:

?E?n ding is zeker: het WSF is voor alle aanwezigen een bron van inspiratie en hoop. Ook voor ons. Hoe zwaar de confrontatie met de onrechtvaardigheid in alle uithoeken van de wereld ons soms valt, de moed en passie, het verdriet en doorzettingsvermogen van hen die dit onrecht meemaken en dit hier komen vertellen, sterken ons in onze overtuigingen dat een rechtvaardigere wereld mogelijk is.??Lees verder

Related Posts

03 dec
Sterren voor sterk klimaatakkoord beter dan ooit
Opinie // 0

Joeri Thijs, Greenpeace   Mijn verwachtingen voor de klimaattop in Parijs zijn hoog, maar ik ben ook niet na?ef. De desillusie na die vorige klimaattop onder hoogspanning, zes jaar geleden in Kopenhagen, liet zijn sporen na.   Toch staan de sterren beter dan ooit voor een grote stap voorwaarts in de strijd tegen de klimaatverandering.

04 dec
Volg de COP21
Nieuws // 0

In deze blogpost verzamelen we interessante artikels over de klimaattop in Parijs. We blijven deze post updaten gedurende de twee weken van de COP21. Surf dus regelmatig eens terug voor nieuw leesvoer.   AMBITIEUS AKKOORD:   Bekijk onze infographic over wat er op tafel ligt in Parijs en wat de strijdpunten zijn (klik op de

29 apr
Global Divestment Day
Opinie // 0

Dit jaar werden 13 en 14 februari wereldwijd tot?de eerste?Global Divestment Day(s)?gekroond. Op die dag roepen burgers nationale overheden op om hun investeringen uit de 200 grootste?bedrijven van fossiele brandstoffen terug te trekken met tal van?evenementen. Climate Express en The Laboratory of Insurrectionary Imagination (Labofii) organiseerden?in die context?samen met het Kaaitheater een driedaagse workshop rond

Comments

Leave a comment