World Social Forum Tunis

In maart werd in Tunis het World Social Forum gehouden, een jaarlijkse bijeenkomst van organisaties uit het maatschappelijk middenveld, die deel uitmaken van een steeds groeiende?globale civil society. Vier Climate Expressers?van de werkgroep Interactie, die onze internationale connecties versterkt,?David Goedem?, Maarten Depypere, Flore Nollet en Pauline Delgrange, staken de Middellandse Zee over per boot, om mee te doen aan de gesprekken en om de plannen van de Climate Express in Parijs voor te stellen.

Ondanks de terroristische aanslag in?het Bardo Museum in Tunis een week eerder liet de organisatie het forum doorgaan om een sterk signaal te geven aan degenen die de democratische transitie proberen te ondermijnen. ?More than ever, the massive participation to the WSF will be the appropriate answer from all the peace and democratic forces towards a better, more fair and free world made of pacific co-existence?,?aldus?co?rdinator?Abderrahmane Hedhili.

Op onze blog lees je het interview van Pauline Delgrange?met enkele deelnemers:

Hajer Zarka, Tunesische leerkracht: ?Democratie mag niet van papier blijven, ze moet een mentaliteit worden. Stemmen alleen volstaat niet, we moeten buitenkomen en vrij onze mening durven geven. Daarnaast is het WSF een internationaal evenement: we delen onze visies, we praten over Irak, over Libanon, over Europa. We delen onze zorgen voor sociale rechtvaardigheid, omdat we in elk land iets gemeenschappelijks hebben: de mens.? Lees verder

Pauline?besluit:

?E?n ding is zeker: het WSF is voor alle aanwezigen een bron van inspiratie en hoop. Ook voor ons. Hoe zwaar de confrontatie met de onrechtvaardigheid in alle uithoeken van de wereld ons soms valt, de moed en passie, het verdriet en doorzettingsvermogen van hen die dit onrecht meemaken en dit hier komen vertellen, sterken ons in onze overtuigingen dat een rechtvaardigere wereld mogelijk is.??Lees verder

Related Posts

29 apr
Klimaattop Lima 2014
Opinie // 0

Elk jaar organiseert de VN een klimaattop waarop ze alle landen uitnodigt gezamenlijke doelstellingen af te spreken om de klimaatverandering aan te pakken. De bekendste?van die Conferences of the Parties (of COPs)?is ongetwijfeld die van 1997 in Kyoto (COP3) die uitmondde in het welbekende protocol. Ondertussen zijn al tientallen klimaattoppen de revue gepasseerd zonder dat

13 jul
Climate Games Amsterdam
Opinie // 0

Ooit al gehoord van de Climate Games? Ze worden?eind dit jaar, na afloop van de klimaattop, grootschalig opgezet in Parijs (11 tot 13 december) en begin juli werd er al een kleinere?versie georganiseerd in Amsterdam. Climate Games staan voor niet-gewelddadige, directe acties van burgerlijke ongehoorzaamheid op straat en in cyberspace. Het idee is duidelijk: de

11 aug
Mijmeringen over de Gentse klimaattour
By Bike // 0

Reporter Julie Van Houtryve maakte een verslagje van de Gentse klimaattour met 1000 Alternatiba vorige week. Herbeleef deze?#?movetheclimate? by bike actie, of lees waarom je er volgende keer zeker ook moet zijn! ?On avance, la transition arrive. On sait que c?est ?a la solution ? cette crise? Gedurende 4 maanden fietsen het team van Alternatiba

Comments

Leave a comment