Climate Games Amsterdam

Ooit al gehoord van de Climate Games? Ze worden?eind dit jaar, na afloop van de klimaattop, grootschalig opgezet in Parijs (11 tot 13 december) en begin juli werd er al een kleinere?versie georganiseerd in Amsterdam. Climate Games staan voor niet-gewelddadige, directe acties van burgerlijke ongehoorzaamheid op straat en in cyberspace. Het idee is duidelijk: de beleidsmakers en grote gevestigde economisch-financi?le belangen?spelen?een risicovol spel met onze toekomst, maar burgers laten zich niet zomaar?schaakmat zetten. Tijdens?de Climate Games willen?klimaatactivisten hun schadelijke activiteiten hinderen ?n ontmaskeren voor het grote publiek.

Climate Express zal meedoen?aan de Climate Games van Parijs van 11 tot 13 december (meer info). Als voorproefje namen enkele Climate Express’ers deel aan kleinschaligere Climate Games in Amsterdam begin juli. Deze klimaatactie richtte zijn pijlen op de uitbreidende haven van?de stad, die een draaischijf is van fossiele brandstoffen. Amsterdam is ’s werelds grootste bezinehaven, de op ??n na grootste haven van steenkool in Europa en de grootste soya-importeur in de EU. Onder de banner Climate Games Amsterdam werkten verschillende teams elk hun eigen actie en strategie uit. Lees het verslag op dewereldmorgen.be hieronder.

Climate games Amsterdam: creatief strijden voor klimaat

Door?Maarten DepypereHonderden deelnemers in 19 teams namen de uitdaging aan en kwamen op voor het klimaat met zeer verscheidene tactieken. ‘The Tree Musketeers’ plantten bomen op de spoorweg die de goederen doorheen de haven vervoeren. ‘Beats Against Coal’ organiseerden een rave die doorheen de haven trok. Vegan Grillmasters organiseerden een bbq zonder vlees en producten uit de industri?le landbouw. ‘Peppie en Kokkie’ probeerden de kolencentrale van Nuon met een bootje via het water binnen te dringen. ‘Deadly Serious’ vertegenwoordigden de soorten die reeds uitgestorven zijn door de klimaatverandering. Lees verder

Meer informatie, foto en video vind je op de website en FB-pagina van Climate Games Amsterdam. Als je graag op de hoogte blijft van de Climate Games in Parijs, houd dan deze algemene website in de gaten. Ook op onze?website verschijnt naar aanloop van de klimaattop meer infomatie over de acties.

Related Posts

11 aug
Mijmeringen over de Gentse klimaattour
By Bike // 0

Reporter Julie Van Houtryve maakte een verslagje van de Gentse klimaattour met 1000 Alternatiba vorige week. Herbeleef deze?#?movetheclimate? by bike actie, of lees waarom je er volgende keer zeker ook moet zijn! ?On avance, la transition arrive. On sait que c?est ?a la solution ? cette crise? Gedurende 4 maanden fietsen het team van Alternatiba

29 apr
Global Divestment Day
Opinie // 0

Dit jaar werden 13 en 14 februari wereldwijd tot?de eerste?Global Divestment Day(s)?gekroond. Op die dag roepen burgers nationale overheden op om hun investeringen uit de 200 grootste?bedrijven van fossiele brandstoffen terug te trekken met tal van?evenementen. Climate Express en The Laboratory of Insurrectionary Imagination (Labofii) organiseerden?in die context?samen met het Kaaitheater een driedaagse workshop rond

03 dec
Sterren voor sterk klimaatakkoord beter dan ooit
Opinie // 0

Joeri Thijs, Greenpeace   Mijn verwachtingen voor de klimaattop in Parijs zijn hoog, maar ik ben ook niet na?ef. De desillusie na die vorige klimaattop onder hoogspanning, zes jaar geleden in Kopenhagen, liet zijn sporen na.   Toch staan de sterren beter dan ooit voor een grote stap voorwaarts in de strijd tegen de klimaatverandering.

Comments

Leave a comment