Gentse Klimaattour

Op dinsdag 4 augustus ontvingen Climate Express en Klimaatcoalitie de enthousiaste groep van Alternatiba Tour met een heuse fietsactie doorheen de stad en een slotevenement in de volkse moestuinen van de Boerse Poort. Ongeveer 100 mensen namen eraan deel. We hebben de dag be?indigd met een solidaire maaltijd van mobiele actiekeuken Kokerellen, een mini-conferentie van Alternatiba & Climate Express, een bar met lokale bieren van de site en een open space voor lokale initiatieven.

 

Pers

Videoreportage van de fietsactie, Oost-Vlaamse Televisiezender AVS

Klimaatfietsers trekken door binnenstad, Het Laatste Nieuws Gent

Persoonlijke reportage vrijwilliger Climate Express, De Wereld Morgen

 

Media

Fotoalbum hier

Filmpjes hier

Related Posts

12 nov
Climate Express Night

[…]   Pers AB steunt klimaatmars, Het Laatste Nieuws   Media Filmpjes hier

24 nov
De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.   Op de bussen maken we je rustig wakker

20 dec
Klimaatakkoord Parijs: wat we w?l kunnen met een doos vol beloftes

Dit weekend werd in Parijs een bindend mondiaal klimaatakkoord gesloten: een nieuwe mijlpaal die hoop geeft op een koerswijziging in het klimaatbeleid. Het deels positief onthaalde klimaatakkoord is echter nog geen reden tot feest. Het is vooral een intentieverklaring. Een doos vol beloftes met een mooie strik rond, die niet gekoppeld zijn aan concrete engagementen.

Comments

Leave a comment