In één dag naar Parijs

Op 15 augustus hebben vrijwilligers van Climate Express in ??n dag naar Parijs gefietst voor het klimaat. Op initiatief van vrijwilliger Glenn Valentin sprongen enkele koersliefhebbers en ook professioneel ex-wielrenner Johan Museeuw mee op de kar. Met deze fietsstunt wilden ze mensen aanmoedigen om mee te gaan met Climate Express naar de 21e klimaattop in Parijs eind 2015. In het bijzonder om deel te nemen aan de grote fietskaravaan die ook Brussel-Parijs zou aandoen.

 

Persartikels

Bruxelles-Paris ? v?lo en pr?lude de la Marche pour le Climat, L’Avenir

Sept cyclistes en route vers Paris pour le climat, Le Soir

Johan Museeuw et six autres cyclistes roulent pour le climat, Le Vif

Lander fietst 370 kilometer in ??n dag voor het klimaat, Het Laatste Nieuws

Museeuw warmt op voor de klimaatconferentie, De Redactie

Museeuw van Brussel naar Parijs in ??n dag, Knack

368 kilometer fietsen naar Parijs voor klimaat, Johan Museeuw doet het; De Morgen

350 kilometer fietsen in ??n dag, Krant van West-Vlaanderen

Brussel-Parijs voor het klimaat, 3Athlon

Museeuw toont hart voor klimaat, De Zondag

Museeuw van Brussel naar Parijs in ??n dag, VTM nieuws

In het journaal op Radio 1

 

Fotoalbum hier

Liveblog van Climate Express hier

Related Posts

04 dec
Volg het klimaatnieuws in Belgi

In deze blogpost verzamelen we interessante artikels over klimaatnieuws in Belgi?. We blijven deze post updaten gedurende de twee weken van de COP21, dus surf regelmatig eens terug voor nieuw leesvoer.   Al zes jaar wachten op klimaatakkoord: Sofie Defour spoort onze ministers aan om hun broek op te trekken:?http://bit.ly/1RsAz5z Bieke Purnelle vraagt zich af

27 nov
Post van het klimaatpeloton #dag1

Student internationale politiek en en JNM-er Lennert De Vroey bezorgt ons de dagelijkse post van het klimaatpeloton op weg naar Parijs.?     Beste lezer,   Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn. Er zijn vast nog po?tischer weerspreuken te vinden, maar deze weet in elk geval goed de brute overgang

30 okt
Flashmob bij de Vlaamse regering

Naar aanleiding van het uitblijven van een intra-Belgisch klimaatakkoord voor de periode 2012-2020 en de de blokkering vanwege de Vlaamse regering in dit dossier, hebben we de lidorganisaties en partners opgeroepen om samen actie te voeren bij aanvang van de Vlaamse ministerraad op vrijdag 30 oktober 2015 aan het Martelarenplein te Brussel. Met de slogan

Comments

Leave a comment