In één dag naar Parijs

Op 15 augustus hebben vrijwilligers van Climate Express in ??n dag naar Parijs gefietst voor het klimaat. Op initiatief van vrijwilliger Glenn Valentin sprongen enkele koersliefhebbers en ook professioneel ex-wielrenner Johan Museeuw mee op de kar. Met deze fietsstunt wilden ze mensen aanmoedigen om mee te gaan met Climate Express naar de 21e klimaattop in Parijs eind 2015. In het bijzonder om deel te nemen aan de grote fietskaravaan die ook Brussel-Parijs zou aandoen.

 

Persartikels

Bruxelles-Paris ? v?lo en pr?lude de la Marche pour le Climat, L’Avenir

Sept cyclistes en route vers Paris pour le climat, Le Soir

Johan Museeuw et six autres cyclistes roulent pour le climat, Le Vif

Lander fietst 370 kilometer in ??n dag voor het klimaat, Het Laatste Nieuws

Museeuw warmt op voor de klimaatconferentie, De Redactie

Museeuw van Brussel naar Parijs in ??n dag, Knack

368 kilometer fietsen naar Parijs voor klimaat, Johan Museeuw doet het; De Morgen

350 kilometer fietsen in ??n dag, Krant van West-Vlaanderen

Brussel-Parijs voor het klimaat, 3Athlon

Museeuw toont hart voor klimaat, De Zondag

Museeuw van Brussel naar Parijs in ??n dag, VTM nieuws

In het journaal op Radio 1

 

Fotoalbum hier

Liveblog van Climate Express hier

Related Posts

13 sep
Alternatiba Brussel

Op zondag 13 september namen we actief deel aan het ?alternatievendorp? dat gelanceerd werd door Alternatiba Brussel, bestaande uit een lokale vrijwilligergroep en talrijke verenigingen en groepen uit Brussel en Walloni?. Vrijwilligers van Climate Express hebben medeburgers gesensibiliseerd aan de hand van een geanimeerde stand over de klimaattop en getoond op welke manier iedereen kan

27 nov
Post van het klimaatpeloton #dag1

Student internationale politiek en en JNM-er Lennert De Vroey bezorgt ons de dagelijkse post van het klimaatpeloton op weg naar Parijs.?     Beste lezer,   Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn. Er zijn vast nog po?tischer weerspreuken te vinden, maar deze weet in elk geval goed de brute overgang

26 okt
Zoek je kli-maat #10000toParis

Al 5000 landgenoten schreven zich in voor de Climate Express! Het doel van 10.000 Belgen in Parijs is nu nog maar een boogscheut van ons verwijderd. Immers, als iedereen ??n vriend(in) overtuigt om ook mee te gaan, staat de teller binnen de kortste keren op 10.000.   Trek dus je stoute schoenen aan en ga

Comments

Leave a comment