In één dag naar Parijs

Op 15 augustus hebben vrijwilligers van Climate Express in ??n dag naar Parijs gefietst voor het klimaat. Op initiatief van vrijwilliger Glenn Valentin sprongen enkele koersliefhebbers en ook professioneel ex-wielrenner Johan Museeuw mee op de kar. Met deze fietsstunt wilden ze mensen aanmoedigen om mee te gaan met Climate Express naar de 21e klimaattop in Parijs eind 2015. In het bijzonder om deel te nemen aan de grote fietskaravaan die ook Brussel-Parijs zou aandoen.

 

Persartikels

Bruxelles-Paris ? v?lo en pr?lude de la Marche pour le Climat, L’Avenir

Sept cyclistes en route vers Paris pour le climat, Le Soir

Johan Museeuw et six autres cyclistes roulent pour le climat, Le Vif

Lander fietst 370 kilometer in ??n dag voor het klimaat, Het Laatste Nieuws

Museeuw warmt op voor de klimaatconferentie, De Redactie

Museeuw van Brussel naar Parijs in ??n dag, Knack

368 kilometer fietsen naar Parijs voor klimaat, Johan Museeuw doet het; De Morgen

350 kilometer fietsen in ??n dag, Krant van West-Vlaanderen

Brussel-Parijs voor het klimaat, 3Athlon

Museeuw toont hart voor klimaat, De Zondag

Museeuw van Brussel naar Parijs in ??n dag, VTM nieuws

In het journaal op Radio 1

 

Fotoalbum hier

Liveblog van Climate Express hier

Related Posts

20 dec
Klimaatakkoord Parijs: wat we w?l kunnen met een doos vol beloftes

Dit weekend werd in Parijs een bindend mondiaal klimaatakkoord gesloten: een nieuwe mijlpaal die hoop geeft op een koerswijziging in het klimaatbeleid. Het deels positief onthaalde klimaatakkoord is echter nog geen reden tot feest. Het is vooral een intentieverklaring. Een doos vol beloftes met een mooie strik rond, die niet gekoppeld zijn aan concrete engagementen.

28 nov
Road to Paris

Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 november reden ongeveer 300 fietsers richting Parijs om er onze wensen voor het klimaatakkoord te overhandigen aan de beleidsmakers. Ze maakten een prachtige tocht langs een volledig uitgestippelde route met activiteiten elke avond. Enkele tientallen fietsers zijn ondanks het verbod om de ?le-de-France in groep te betreden,

13 okt
Skatchou Bottos schrijft song voor Climate Express

Geen strijd zonder muziek. Samen met Poppunt en muziektempel Ancienne Belgique ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Voor het tweede luik van de?muziekwedstrijd beluisterden?jurylid van dienst Pieter Embrechts en Climate Express de niet minder dan 66 ingestuurde

Comments

Leave a comment