Vormingplus mobiliseert mee!

Bram en Pieter, de twee vicevoorzitters van Climate Express, hadden een interview voor Vormingplus Gent-Eeklo. In het artikel maken ze de Vormingplussers warm om mee te gaan naar de klimaattop in Parijs.
Bram en Pieter maken in klare taal duidelijk waarom zij alvast naar Parijs gaan: met de Belgische communautaire verdeeldheid en cosmetische ingrepen alleen gaan we het niet redden. Er is een echte, bindende opvolger van het Kyoto-akkoord nodig voor een heuse maatschappelijke omwenteling. Climate Express zet daarom in op mobilisatie om politici op het juiste spoor te krijgen ?n om het debat over een toekomstige, ecologischere en sociaal rechtvaardigere wereld te stimuleren, ook na Parijs.

Lees hieronder het volledige interview

 

 

 

Of bekijk het op de site van vormingplus-eeklo.

Related Posts

24 nov
De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.   Op de bussen maken we je rustig wakker

15 nov
Warschau 2013: Het Journaal
Nieuws // 0

V??r de Climate Express was er de Trein naar Warschau, een speciaal ingelegde trein met honderden?Belgische Klimaatactivisten?en?als eindbestemming de 19de klimaattop in Polen in 2013. De Trein naar Warschau heeft een grote?rol gespeeld in het ontstaan van de Climate Express. Tijdens de treinreis en de protestmars?ontstond een dubbel gevoel. Een enorme positieve energie onder de

21 nov
Climate Express en de Klimaatcoalitie trekken naar Oostende
Nieuws // 0

Na de dramatische gebeurtenissen in Parijs werd de grote klimaatmars op zondag 29 november geannuleerd. Climate Express en de Klimaatcoalitie zochten in allerijl naar een alternatief in Belgi?.?Dat vonden ze in de stad Oostende. De 10.000 Belgen die naar Parijs wilden, en vele anderen, kunnen op een manifestatie aan de kust hun stem laten horen

Comments

Leave a comment