Alternatiba Brussel

Op zondag 13 september namen we actief deel aan het ?alternatievendorp? dat gelanceerd werd door Alternatiba Brussel, bestaande uit een lokale vrijwilligergroep en talrijke verenigingen en groepen uit Brussel en Walloni?. Vrijwilligers van Climate Express hebben medeburgers gesensibiliseerd aan de hand van een geanimeerde stand over de klimaattop en getoond op welke manier iedereen kan bijdragen aan oplossingen, in de ?dorpsstraat? rond klimaat en internationale vrede. Bijna 100 burgers trokken erop uit via Climate Express. Deze intense samenwerking ?schiep nauwe en duurzame banden tussen tientallen organisaties en actiegroepen uit Brussel en Walloni? (Bruxelles champ?tre, D?but des Haricots, Gracq, Irisnet, CNCD, Financit?, Friends of the Earth Europe, Greenpeace Belgique, ?), die de mobilisatie naar aanloop van de klimaattop in zeer belangrijke mate hebben gevoerd en gesteund.

 

Pers

Le vent des alternatives souffle sur la Belgique, Pressenza

 

Media

Fotoalbums hier

 

Related Posts

12 nov
Climate Express Night

[…]   Pers AB steunt klimaatmars, Het Laatste Nieuws   Media Filmpjes hier

04 aug
Gentse Klimaattour

Op dinsdag 4 augustus ontvingen Climate Express en Klimaatcoalitie de enthousiaste groep van Alternatiba Tour met een heuse fietsactie doorheen de stad en een slotevenement in de volkse moestuinen van de Boerse Poort. Ongeveer 100 mensen namen eraan deel. We hebben de dag be?indigd met een solidaire maaltijd van mobiele actiekeuken Kokerellen, een mini-conferentie van

29 nov
#WeAreMarching

Duizenden Belgen kwamen ondanks de veiligheidstoestand op zondag 29 november op straat voor het klimaat en lieten hun stem vanuit een ?veilige plaats? (thuis, beschutte plek, etc) online horen via de blitz-campagne #WeAreMarching. Die dag konden we immers niet naar Parijs om mee te stappen met de internationale klimaatmars noch een betoging organiseren in Belgi?

Comments

Leave a comment