Alternatiba Brussel

Op zondag 13 september namen we actief deel aan het ?alternatievendorp? dat gelanceerd werd door Alternatiba Brussel, bestaande uit een lokale vrijwilligergroep en talrijke verenigingen en groepen uit Brussel en Walloni?. Vrijwilligers van Climate Express hebben medeburgers gesensibiliseerd aan de hand van een geanimeerde stand over de klimaattop en getoond op welke manier iedereen kan bijdragen aan oplossingen, in de ?dorpsstraat? rond klimaat en internationale vrede. Bijna 100 burgers trokken erop uit via Climate Express. Deze intense samenwerking ?schiep nauwe en duurzame banden tussen tientallen organisaties en actiegroepen uit Brussel en Walloni? (Bruxelles champ?tre, D?but des Haricots, Gracq, Irisnet, CNCD, Financit?, Friends of the Earth Europe, Greenpeace Belgique, ?), die de mobilisatie naar aanloop van de klimaattop in zeer belangrijke mate hebben gevoerd en gesteund.

 

Pers

Le vent des alternatives souffle sur la Belgique, Pressenza

 

Media

Fotoalbums hier

 

Related Posts

06 dec
Klimaatmars Oostende

Plan D meer dan geslaagd! Met 14.000 hebben we op zondag 6 december 2015 een heel krachtig signaal gegeven in Oostende. De klimaatbeweging is creatiever, levendiger en meer vastberaden dan ooit. Onze belofte aan politici: dit is enkel het begin, wij blijven #niettestoppen   Pers voor de mars Climate Express niet in Brussel, maar in

12 nov
Climate Express Night

[…]   Pers AB steunt klimaatmars, Het Laatste Nieuws   Media Filmpjes hier

29 mei
Critical Mass XL Brussel

Op 28 mei 2015 werden de online inschrijvingen voor de Climate Express gelanceerd. Er waren drie formules: meefietsen naar Parijs van 24 tem 28 november, deelnemen aan de klimaatmars in Parijs per trein of bus op zondag 29 november (heen en terug) en meegaan naar de Climate Games (creatieve acties) in Parijs van vrijdag 11

Comments

Leave a comment