De Climate Express dj is bekend

De klimaatbeweging groeit en daar hoort muziek bij. Samen met Poppunt, muziektempel AB ?n met de hulp van eminente juryleden Pieter Embrechts, Mr. Leenknecht en Lisa Smolders ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Niet minder dan 60 bands en 92 dj’s stuurden voor de wedstrijd muziek in. Daarna was het aan de jury om knopen door te hakken en uit die hoop talent eerst een dj en daarna een band met song to move the climate?te selecteren.

 

Het eerste deel van die zoektocht is met succes volbracht: dj Fonkee Monk alias Maarten Smets kon de jury van dienst (Lisa Smolders en Mr. Leenknecht)?met zijn dansbare beats en zijn geloof in?het belang van Parijs het meest bekoren.?Als kersverse Climate Express dj?zal hij voor de nodige ontlading zorgen op de Climate Express feestjes en gaat hij mee naar Parijs om onze acties?muzikaal kracht bij te zetten. Dj Fonkee Monk speelde eerder?in zalen zoals Culture Club,?Charlatan, Vooruit, en de Entrepot, is resident dj bij Bar Des Amis, Brooklyn en Giraf en draaide aan de knoppen in het goede gezelschap van The Beatnuts, De Jeugd Van Tegenwoordig, The Party Squad, Bas Bron and Uberdope. Nieuwsgierig? Hieronder kun je zijn winnende dj-mix beluisteren.

 

 

?Jurylid Mr. Leenknecht over Fonkee Monk:

 

Mr. Leenknecht. Foto ? Alexander Popelier

Mr. Leenknecht. Foto ? Alexander Popelier

 

“Eclectisch, funky, dansbaar, … alles wat een breed publiek nodig heeft. Fonkee Monk brengt een gevarieerde selectie van funky tunes die zullen aanslaan bij jong en oud. De mix die hij instuurde was misschien iets meer op een volwassen publiek gericht maar omwille van zijn 20 jaar ervaring en de diversiteit aan podia waarop hij al speelde ben ik er van overtuigd dat hij ook het nodige in huis heeft om ook de jongsten in het publiek te boeien. “

 

Ben je klaar voor een feestje? Dj?Fonkee Monk draait voor Climate Express in de AB in Brussel op 12 november en natuurlijk in Parijs zelf op 29 november op?Fiesta Futura.

 

Binnenkort maken we ook de Climate Express song en band bekend! Stay tuned.

 

Climate Express Dj Contest Mix by Fonkee Monk on Mixcloud

Related Posts

15 sep
Religieuze leiders eisen billijk en bindend klimaatakkoord

Deze zomer hebben de religieuze leiders ons allen verrast met een stellingname in het debat over de klimaatsopwarming en de te nemen maatregelen. De paus publiceerde zijn Laudato Si?, enkele dagen later vond de Top van het Geweten plaats. Onder andere vertegenwoordigers uit het hindoeisme, boeddhisme, jodendom, christendom en de islam namen hier aan deel.

04 dec
Volg het klimaatnieuws in Belgi

In deze blogpost verzamelen we interessante artikels over klimaatnieuws in Belgi?. We blijven deze post updaten gedurende de twee weken van de COP21, dus surf regelmatig eens terug voor nieuw leesvoer.   Al zes jaar wachten op klimaatakkoord: Sofie Defour spoort onze ministers aan om hun broek op te trekken:?http://bit.ly/1RsAz5z Bieke Purnelle vraagt zich af

24 nov
De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.   Op de bussen maken we je rustig wakker

Comments

Leave a comment