De Climate Express dj is bekend

De klimaatbeweging groeit en daar hoort muziek bij. Samen met Poppunt, muziektempel AB ?n met de hulp van eminente juryleden Pieter Embrechts, Mr. Leenknecht en Lisa Smolders ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Niet minder dan 60 bands en 92 dj’s stuurden voor de wedstrijd muziek in. Daarna was het aan de jury om knopen door te hakken en uit die hoop talent eerst een dj en daarna een band met song to move the climate?te selecteren.

 

Het eerste deel van die zoektocht is met succes volbracht: dj Fonkee Monk alias Maarten Smets kon de jury van dienst (Lisa Smolders en Mr. Leenknecht)?met zijn dansbare beats en zijn geloof in?het belang van Parijs het meest bekoren.?Als kersverse Climate Express dj?zal hij voor de nodige ontlading zorgen op de Climate Express feestjes en gaat hij mee naar Parijs om onze acties?muzikaal kracht bij te zetten. Dj Fonkee Monk speelde eerder?in zalen zoals Culture Club,?Charlatan, Vooruit, en de Entrepot, is resident dj bij Bar Des Amis, Brooklyn en Giraf en draaide aan de knoppen in het goede gezelschap van The Beatnuts, De Jeugd Van Tegenwoordig, The Party Squad, Bas Bron and Uberdope. Nieuwsgierig? Hieronder kun je zijn winnende dj-mix beluisteren.

 

 

?Jurylid Mr. Leenknecht over Fonkee Monk:

 

Mr. Leenknecht. Foto ? Alexander Popelier

Mr. Leenknecht. Foto ? Alexander Popelier

 

“Eclectisch, funky, dansbaar, … alles wat een breed publiek nodig heeft. Fonkee Monk brengt een gevarieerde selectie van funky tunes die zullen aanslaan bij jong en oud. De mix die hij instuurde was misschien iets meer op een volwassen publiek gericht maar omwille van zijn 20 jaar ervaring en de diversiteit aan podia waarop hij al speelde ben ik er van overtuigd dat hij ook het nodige in huis heeft om ook de jongsten in het publiek te boeien. “

 

Ben je klaar voor een feestje? Dj?Fonkee Monk draait voor Climate Express in de AB in Brussel op 12 november en natuurlijk in Parijs zelf op 29 november op?Fiesta Futura.

 

Binnenkort maken we ook de Climate Express song en band bekend! Stay tuned.

 

Climate Express Dj Contest Mix by Fonkee Monk on Mixcloud

Related Posts

28 okt
Growing picture zkt klmtwns

Nog ??n maand te gaan tot Parijs… en het burgerprotest?komt op stoom. Hoog tijd om te polsen naar wat er leeft over het klimaatthema onder het brede publiek. Daarom bedachten?twee KASK-studenten een interactief kunstwerk voor #movetheclimatebyart. Jonathan Verheye en Juli Kurris ontwierpen een kunstwerk dat groeit met elke persoonlijke boodschap over klimaat die hen wordt

01 dec
Post van het klimaatpeloton #nabeschouwing

Student internationale politiek en en JNM-er Lennert De Vroey bezorgt ons de dagelijkse post van het klimaatpeloton op weg naar Parijs. Dit is zijn laatste bijdrage! Een dag na aankomst blikt hij terug op de fietstocht naar Parijs en vooruit op de mars naar Oostende op 6 december.   Beste lezer,   Al is het

04 dec
Wij zijn de hernieuwbare wind die het fossiele systeem zal wegblazen

Natalie Eggermont, de voorzitster van Climate Express, schreef een boek over de klimaatproblematiek en het belang van de opbouw van een sterke burgerbeweging. Over?welke “Sporen van Verandering” de klimaatbeweging kan bewandelen om ons uit het slop te halen.   Een warme oproep om, in de spirit van haar epiloog “De trein blijft rijden”, op 6

Comments

Leave a comment