Skatchou Bottos schrijft song voor Climate Express

Geen strijd zonder muziek. Samen met Poppunt en muziektempel Ancienne Belgique ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Voor het tweede luik van de?muziekwedstrijd beluisterden?jurylid van dienst Pieter Embrechts en Climate Express de niet minder dan 66 ingestuurde liedjes om de Song to Move the Climate te vinden.? De winnaar van al dat grasduinen: de band Skatchou Bottos. Zij zullen?de Ancienne Belgique samen met Amatorski in vuur en vlam mogen zetten op de Climate Express Night?van 12 november.

 

Skatchou Bottos kon het hart van de jury veroveren met hun aanstekelijke nummer Ms. & Mr. Greenhouse (hear hear onder). Daarmee schreven ze een dansbare en aanstekelijke song met een speelse tekst. Ideaal om iedereen nog meer in beweging te brengen voor Parijs, aldus het oordeel van de jury.?De?elfkoppige band,?met in de naam een combinatie?van ‘katsjoe botten’ en ‘ska’, speelt een opzwepende mix van wereldmuziek, latin en reggae, met invloeden uit de vier windstreken. Sinds 2004?heeft?de band?een stevige live-reputatie opgebouwd en is?ondertussen in de Bijloke, de Vooruit en de Zapata Club in Berlijn gepasseerd.

 

Beluister en download Ms. & Mr. Greenhouse hieronder!

 

Foto Jonathan Wannyn

Foto’s van Skatchou Bottos door Jonathan Wannyn

 

E?n song selecteren uit de?grote?hoop sterke inzendingen in diverse stijlen?was allesbehalve gemakkelijk. Daarom brengen we in de aanloop naar Parijs een playlist met de 7 beste songs van de muziekwedstrijd uit. We’ll keep you posted!

 

Related Posts

27 nov
Post van het klimaatpeloton #dag2

Student internationale politiek en en JNM-er Lennert De Vroey bezorgt ons de dagelijkse post van het klimaatpeloton op weg naar Parijs.?     Beste lezer,   In Brussel vindt dit weekend een extra Europese top over veiligheid plaats. De grote nood aan regionale politie op die plek is de directe aanleiding om de voor zondag

15 aug
In één dag naar Parijs

Op 15 augustus hebben vrijwilligers van Climate Express in ??n dag naar Parijs gefietst voor het klimaat. Op initiatief van vrijwilliger Glenn Valentin sprongen enkele koersliefhebbers en ook professioneel ex-wielrenner Johan Museeuw mee op de kar. Met deze fietsstunt wilden ze mensen aanmoedigen om mee te gaan met Climate Express naar de 21e klimaattop in

26 okt
Zoek je kli-maat #10000toParis

Al 5000 landgenoten schreven zich in voor de Climate Express! Het doel van 10.000 Belgen in Parijs is nu nog maar een boogscheut van ons verwijderd. Immers, als iedereen ??n vriend(in) overtuigt om ook mee te gaan, staat de teller binnen de kortste keren op 10.000.   Trek dus je stoute schoenen aan en ga

Comments

Leave a comment