Skatchou Bottos schrijft song voor Climate Express

Geen strijd zonder muziek. Samen met Poppunt en muziektempel Ancienne Belgique ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Voor het tweede luik van de?muziekwedstrijd beluisterden?jurylid van dienst Pieter Embrechts en Climate Express de niet minder dan 66 ingestuurde liedjes om de Song to Move the Climate te vinden.? De winnaar van al dat grasduinen: de band Skatchou Bottos. Zij zullen?de Ancienne Belgique samen met Amatorski in vuur en vlam mogen zetten op de Climate Express Night?van 12 november.

 

Skatchou Bottos kon het hart van de jury veroveren met hun aanstekelijke nummer Ms. & Mr. Greenhouse (hear hear onder). Daarmee schreven ze een dansbare en aanstekelijke song met een speelse tekst. Ideaal om iedereen nog meer in beweging te brengen voor Parijs, aldus het oordeel van de jury.?De?elfkoppige band,?met in de naam een combinatie?van ‘katsjoe botten’ en ‘ska’, speelt een opzwepende mix van wereldmuziek, latin en reggae, met invloeden uit de vier windstreken. Sinds 2004?heeft?de band?een stevige live-reputatie opgebouwd en is?ondertussen in de Bijloke, de Vooruit en de Zapata Club in Berlijn gepasseerd.

 

Beluister en download Ms. & Mr. Greenhouse hieronder!

 

Foto Jonathan Wannyn

Foto’s van Skatchou Bottos door Jonathan Wannyn

 

E?n song selecteren uit de?grote?hoop sterke inzendingen in diverse stijlen?was allesbehalve gemakkelijk. Daarom brengen we in de aanloop naar Parijs een playlist met de 7 beste songs van de muziekwedstrijd uit. We’ll keep you posted!

 

Related Posts

28 okt
Growing picture zkt klmtwns

Nog ??n maand te gaan tot Parijs… en het burgerprotest?komt op stoom. Hoog tijd om te polsen naar wat er leeft over het klimaatthema onder het brede publiek. Daarom bedachten?twee KASK-studenten een interactief kunstwerk voor #movetheclimatebyart. Jonathan Verheye en Juli Kurris ontwierpen een kunstwerk dat groeit met elke persoonlijke boodschap over klimaat die hen wordt

26 okt
Zoek je kli-maat #10000toParis

Al 5000 landgenoten schreven zich in voor de Climate Express! Het doel van 10.000 Belgen in Parijs is nu nog maar een boogscheut van ons verwijderd. Immers, als iedereen ??n vriend(in) overtuigt om ook mee te gaan, staat de teller binnen de kortste keren op 10.000.   Trek dus je stoute schoenen aan en ga

04 nov
De klimaatwens van Annelies Verbeke

Een kunstwerk dat groeit met elke persoonlijke klimaatwens die wordt ingestuurd, dat is The Growing Picture. Vandaag kwam Annelies Verbeke, schrijfster van vier romans en drie verhalenbundels, langs met haar klimaatwens. En die luidt als volgt:   “Ik wens dat er een toenemend bewustzijn komt rond de verbondenheid van klimaatverandering en andere milieuproblemen met andere

Comments

Leave a comment