Skatchou Bottos schrijft song voor Climate Express

Geen strijd zonder muziek. Samen met Poppunt en muziektempel Ancienne Belgique ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Voor het tweede luik van de?muziekwedstrijd beluisterden?jurylid van dienst Pieter Embrechts en Climate Express de niet minder dan 66 ingestuurde liedjes om de Song to Move the Climate te vinden.? De winnaar van al dat grasduinen: de band Skatchou Bottos. Zij zullen?de Ancienne Belgique samen met Amatorski in vuur en vlam mogen zetten op de Climate Express Night?van 12 november.

 

Skatchou Bottos kon het hart van de jury veroveren met hun aanstekelijke nummer Ms. & Mr. Greenhouse (hear hear onder). Daarmee schreven ze een dansbare en aanstekelijke song met een speelse tekst. Ideaal om iedereen nog meer in beweging te brengen voor Parijs, aldus het oordeel van de jury.?De?elfkoppige band,?met in de naam een combinatie?van ‘katsjoe botten’ en ‘ska’, speelt een opzwepende mix van wereldmuziek, latin en reggae, met invloeden uit de vier windstreken. Sinds 2004?heeft?de band?een stevige live-reputatie opgebouwd en is?ondertussen in de Bijloke, de Vooruit en de Zapata Club in Berlijn gepasseerd.

 

Beluister en download Ms. & Mr. Greenhouse hieronder!

 

Foto Jonathan Wannyn

Foto’s van Skatchou Bottos door Jonathan Wannyn

 

E?n song selecteren uit de?grote?hoop sterke inzendingen in diverse stijlen?was allesbehalve gemakkelijk. Daarom brengen we in de aanloop naar Parijs een playlist met de 7 beste songs van de muziekwedstrijd uit. We’ll keep you posted!

 

Related Posts

04 dec
Volg het klimaatnieuws in Belgi

In deze blogpost verzamelen we interessante artikels over klimaatnieuws in Belgi?. We blijven deze post updaten gedurende de twee weken van de COP21, dus surf regelmatig eens terug voor nieuw leesvoer.   Al zes jaar wachten op klimaatakkoord: Sofie Defour spoort onze ministers aan om hun broek op te trekken:?http://bit.ly/1RsAz5z Bieke Purnelle vraagt zich af

15 aug
‘Trap het af’ met Johan Museeuw

Volg live het verloop van deze?#movetheclimate?fietsstunt [View the story “‘Trap het af’ met Johan Museeuw” on Storify]

18 nov
Trendstop: COP23 – Groot spandoek “Save the climate – Belgium Act Now” aan Jubelpark opgehangen

(Belga) Naar aanleiding van het slot van de klimaattop COP23 in Bonn hebben klimaatactivisten vandaag een groot spandoek van 17 meter lang opgehangen onder de boog van het Jubelpark in Brussel. De boodschap van #BelgiumActNow luidt “Save the climate – Belgium Act Now”. Andere activisten schilderden een rode lijn op de gevel van het kabinet

Comments

Leave a comment