Skatchou Bottos schrijft song voor Climate Express

Geen strijd zonder muziek. Samen met Poppunt en muziektempel Ancienne Belgique ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Voor het tweede luik van de?muziekwedstrijd beluisterden?jurylid van dienst Pieter Embrechts en Climate Express de niet minder dan 66 ingestuurde liedjes om de Song to Move the Climate te vinden.? De winnaar van al dat grasduinen: de band Skatchou Bottos. Zij zullen?de Ancienne Belgique samen met Amatorski in vuur en vlam mogen zetten op de Climate Express Night?van 12 november.

 

Skatchou Bottos kon het hart van de jury veroveren met hun aanstekelijke nummer Ms. & Mr. Greenhouse (hear hear onder). Daarmee schreven ze een dansbare en aanstekelijke song met een speelse tekst. Ideaal om iedereen nog meer in beweging te brengen voor Parijs, aldus het oordeel van de jury.?De?elfkoppige band,?met in de naam een combinatie?van ‘katsjoe botten’ en ‘ska’, speelt een opzwepende mix van wereldmuziek, latin en reggae, met invloeden uit de vier windstreken. Sinds 2004?heeft?de band?een stevige live-reputatie opgebouwd en is?ondertussen in de Bijloke, de Vooruit en de Zapata Club in Berlijn gepasseerd.

 

Beluister en download Ms. & Mr. Greenhouse hieronder!

 

Foto Jonathan Wannyn

Foto’s van Skatchou Bottos door Jonathan Wannyn

 

E?n song selecteren uit de?grote?hoop sterke inzendingen in diverse stijlen?was allesbehalve gemakkelijk. Daarom brengen we in de aanloop naar Parijs een playlist met de 7 beste songs van de muziekwedstrijd uit. We’ll keep you posted!

 

Related Posts

20 dec
Klimaatakkoord Parijs: wat we w?l kunnen met een doos vol beloftes

Dit weekend werd in Parijs een bindend mondiaal klimaatakkoord gesloten: een nieuwe mijlpaal die hoop geeft op een koerswijziging in het klimaatbeleid. Het deels positief onthaalde klimaatakkoord is echter nog geen reden tot feest. Het is vooral een intentieverklaring. Een doos vol beloftes met een mooie strik rond, die niet gekoppeld zijn aan concrete engagementen.

04 dec
Volg het klimaatnieuws in Belgi

In deze blogpost verzamelen we interessante artikels over klimaatnieuws in Belgi?. We blijven deze post updaten gedurende de twee weken van de COP21, dus surf regelmatig eens terug voor nieuw leesvoer.   Al zes jaar wachten op klimaatakkoord: Sofie Defour spoort onze ministers aan om hun broek op te trekken:?http://bit.ly/1RsAz5z Bieke Purnelle vraagt zich af

24 nov
De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.   Op de bussen maken we je rustig wakker

Comments

Leave a comment