Sint-Ludgardisschool in Antwerpen: per fiets en bus naar de klimaattop

Een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen trekt op 29 november met de bus mee naar Parijs.

 

Dat doen ze in het kader van een heus uitwisselingsproject met het Norbertuscollege uit het Nederlandse Roosendaal. In februari fietsen de vierdejaars uit Antwerpen naar Roosendaal om hun eigen ?COP 21 bis? te houden, waarbij de leerlingen de klimaattop van Parijs zullen naspelen. In oktober kwamen de Nederlandse leerlingen alvast met de fiets naar Belgi? om deze klimaattop voor te bereiden.

 

Een deelname aan Climate Express kon in dit project uiteraard niet ontbreken! De leerlingen willen na alles wat ze leerden over klimaat en de COP de klimaatmars in Parijs niet missen en hun leerkrachten zijn zeer verheugd hen deze kans te kunnen bieden om deel te nemen aan dit historisch moment.

 

Facebook: COP21bis
https://www.facebook.com/COP21bis-832539410199158/

Related Posts

27 nov
Climate Express stelt klimaatmars een week uit, nu zondag lokale acties
Nieuws // 1

Brussel, 27 november – Ook na twee geannuleerde klimaatmarsen laat de burgerbeweging Climate Express zich niet muilkorven. De klimaatmars van 29 november in Oostende wordt een week uitgesteld naar 6 december. Maar ook 29 november blijf in het teken van het klimaat staan. De organisatie roept elke burger op om zondag op zoek te gaan

06 mrt
We zijn er (bijna) klaar voor!
Blog // 0

Na een korte winterslaap staan de vrijwilligers van Climate Express klaar om met nieuwe plannen het voorjaar in te stomen. Jullie massale aanwezigheid op onze debriefing op 30 januari was hartverwarmend en inspirerend. We hebben aandachtig naar de vele analyses van het voorbije jaar en jullie idee?n voor de toekomst geluisterd? E?n ding staat als

29 apr
Naomi Klein steunt de Climate Express
Nieuws // 0

In November vorig jaar?streek Naomi Klein neer in Brussel. Ze was te gast bij 11.11.11 om ?te spreken over?klimaatverandering, kapitalisme en activisme. De Canadese journaliste en schrijfster maakte furore met haar scherpe analyses van de consumptiecultuur (No Logo in 2001) en de de neoliberale ideologie (Shockdoctrine in 2009). In Brussel sprak ze over haar laatste

Comments

Leave a comment