Sint-Ludgardisschool in Antwerpen: per fiets en bus naar de klimaattop

Een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen trekt op 29 november met de bus mee naar Parijs.

 

Dat doen ze in het kader van een heus uitwisselingsproject met het Norbertuscollege uit het Nederlandse Roosendaal. In februari fietsen de vierdejaars uit Antwerpen naar Roosendaal om hun eigen ?COP 21 bis? te houden, waarbij de leerlingen de klimaattop van Parijs zullen naspelen. In oktober kwamen de Nederlandse leerlingen alvast met de fiets naar Belgi? om deze klimaattop voor te bereiden.

 

Een deelname aan Climate Express kon in dit project uiteraard niet ontbreken! De leerlingen willen na alles wat ze leerden over klimaat en de COP de klimaatmars in Parijs niet missen en hun leerkrachten zijn zeer verheugd hen deze kans te kunnen bieden om deel te nemen aan dit historisch moment.

 

Facebook: COP21bis
https://www.facebook.com/COP21bis-832539410199158/

Related Posts

15 nov
Warschau 2013: Het Journaal
Nieuws // 0

V??r de Climate Express was er de Trein naar Warschau, een speciaal ingelegde trein met honderden?Belgische Klimaatactivisten?en?als eindbestemming de 19de klimaattop in Polen in 2013. De Trein naar Warschau heeft een grote?rol gespeeld in het ontstaan van de Climate Express. Tijdens de treinreis en de protestmars?ontstond een dubbel gevoel. Een enorme positieve energie onder de

29 aug
Vormingplus mobiliseert mee!
Nieuws // 0

Bram en Pieter, de twee vicevoorzitters van Climate Express, hadden een interview voor Vormingplus Gent-Eeklo. In het artikel maken ze de Vormingplussers warm om mee te gaan naar de klimaattop in Parijs. Bram en Pieter maken in klare taal duidelijk waarom zij alvast naar Parijs gaan: met de Belgische communautaire verdeeldheid en cosmetische ingrepen alleen

29 apr
Naomi Klein steunt de Climate Express
Nieuws // 0

In November vorig jaar?streek Naomi Klein neer in Brussel. Ze was te gast bij 11.11.11 om ?te spreken over?klimaatverandering, kapitalisme en activisme. De Canadese journaliste en schrijfster maakte furore met haar scherpe analyses van de consumptiecultuur (No Logo in 2001) en de de neoliberale ideologie (Shockdoctrine in 2009). In Brussel sprak ze over haar laatste

Comments

Leave a comment