Sint-Ludgardisschool in Antwerpen: per fiets en bus naar de klimaattop

Een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen trekt op 29 november met de bus mee naar Parijs.

 

Dat doen ze in het kader van een heus uitwisselingsproject met het Norbertuscollege uit het Nederlandse Roosendaal. In februari fietsen de vierdejaars uit Antwerpen naar Roosendaal om hun eigen ?COP 21 bis? te houden, waarbij de leerlingen de klimaattop van Parijs zullen naspelen. In oktober kwamen de Nederlandse leerlingen alvast met de fiets naar Belgi? om deze klimaattop voor te bereiden.

 

Een deelname aan Climate Express kon in dit project uiteraard niet ontbreken! De leerlingen willen na alles wat ze leerden over klimaat en de COP de klimaatmars in Parijs niet missen en hun leerkrachten zijn zeer verheugd hen deze kans te kunnen bieden om deel te nemen aan dit historisch moment.

 

Facebook: COP21bis
https://www.facebook.com/COP21bis-832539410199158/

Related Posts

04 dec
Volg de COP21
Nieuws // 0

In deze blogpost verzamelen we interessante artikels over de klimaattop in Parijs. We blijven deze post updaten gedurende de twee weken van de COP21. Surf dus regelmatig eens terug voor nieuw leesvoer.   AMBITIEUS AKKOORD:   Bekijk onze infographic over wat er op tafel ligt in Parijs en wat de strijdpunten zijn (klik op de

24 nov
De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.   Op de bussen maken we je rustig wakker

30 apr
Interview voorzitster Natalie Eggermont
Blog // 0

Lees hieronder de interviews door?dewereldmorgen.be en brusselnieuws.be met onze voorzitster. Over floppende klimaattoppen, de kracht van de straat en?waarom we zo vastberaden zijn deze winter met een massa mensen naar Parijs te trekken. ‘Elk jaar dezelfde krantenkoppen: ?Klimaattop eindigt in teleurstelling?, ?Klimaattop flopt?. In december vindt de 21ste internationale klimaattop plaats in Parijs. Wachten we

Comments

Leave a comment