Sint-Ludgardisschool in Antwerpen: per fiets en bus naar de klimaattop

Een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen trekt op 29 november met de bus mee naar Parijs.

 

Dat doen ze in het kader van een heus uitwisselingsproject met het Norbertuscollege uit het Nederlandse Roosendaal. In februari fietsen de vierdejaars uit Antwerpen naar Roosendaal om hun eigen ?COP 21 bis? te houden, waarbij de leerlingen de klimaattop van Parijs zullen naspelen. In oktober kwamen de Nederlandse leerlingen alvast met de fiets naar Belgi? om deze klimaattop voor te bereiden.

 

Een deelname aan Climate Express kon in dit project uiteraard niet ontbreken! De leerlingen willen na alles wat ze leerden over klimaat en de COP de klimaatmars in Parijs niet missen en hun leerkrachten zijn zeer verheugd hen deze kans te kunnen bieden om deel te nemen aan dit historisch moment.

 

Facebook: COP21bis
https://www.facebook.com/COP21bis-832539410199158/

Related Posts

26 okt
Zoek je kli-maat #10000toParis

Al 5000 landgenoten schreven zich in voor de Climate Express! Het doel van 10.000 Belgen in Parijs is nu nog maar een boogscheut van ons verwijderd. Immers, als iedereen ??n vriend(in) overtuigt om ook mee te gaan, staat de teller binnen de kortste keren op 10.000.   Trek dus je stoute schoenen aan en ga

27 nov
Climate Express stelt klimaatmars een week uit, nu zondag lokale acties
Nieuws // 1

Brussel, 27 november – Ook na twee geannuleerde klimaatmarsen laat de burgerbeweging Climate Express zich niet muilkorven. De klimaatmars van 29 november in Oostende wordt een week uitgesteld naar 6 december. Maar ook 29 november blijf in het teken van het klimaat staan. De organisatie roept elke burger op om zondag op zoek te gaan

30 okt
Aanmelding professionele en vrijwillige pers
Nieuws // 0

Parijs nadert met rasse schreden en de motor van het burgerprotest ronkt. Het wordt ??n van de belangrijkste klimaattoppen ooit, waar de stem van de burger luid zal klinken. Ook de pers zal een belangrijke aanwezige zijn. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, nodigen we zowel de professionele pers als de vrijwillige reporters

Comments

Leave a comment