De klimaattop van Parijs: wat staat er op het spel?

Van 30 november tot 11 december vindt in Parijs de 21ste VN-Klimaatconferentie plaats. De inzet is zeer groot. In 2009 werden er al eens grote verwachtingen gecre?erd rond de conferentie van Kopenhagen. Die top draaide echter uit op een flop en sindsdien werd er niet veel vooruitgang meer geboekt. In Parijs komt de herkansing om dan eindelijk te komen tot een internationaal en bindend klimaatverdrag dat de opwarming van de aarde een halt moet toeroepen en de schade zal moeten beperken. Maar zal dit lukken? En zijn we dan nog wel op tijd? Er wordt immers gesproken over een klimaatverdrag dat pas in 2020 in voege zou treden. Ook de internationale klimaatbeweging zal op de afspraak zijn in Parijs om druk op de ketel te zetten. Vanuit Belgi? zullen er zelfs 10.000 mensen naar Parijs trekken om hun stem vanop straat te laten horen. Lost Parijs de hoge verwachtingen in?

Panel:

  • Jos Delbeke, hoofdonderhandelaar van de Europese Commissie
  • Natalie Eggermont, klimaatactiviste Climate Express
  • Francesca Vanthielen, de klimaatzaak
  • Moderatie: Chris Jacobson, auteur en duurzaamheidsexpert

maandag ?9 november 2015, 20u -?STUK Auditorium, Naamsestraat 96, Leuven

Debat in het kader van de reeks Human Ecology/Ongehoord

Related Posts

25 aug
Klimaatfietstocht langs de kust

Climaxi organiseert een klimaatfietstocht langs de kust. Ze fietsen van Gravelines (Fr.) naar Breskens. Je hoeft geen geoefende fietser zijn om deel te nemen. Ze vertrekken op 25 augustus en ronden af op 30 augustus. Ze overnachten in De Panne, Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Breskens. Wie wil kan nog doorrijden naar Terneuzen en Gent. Onderweg

25 sep
Knooppunt voor de Toekomstige Generaties

Een fantastisch netwerkweekend (25-27/09) om ervaringen te delen met andere organisaties die naar duurzame ontwikkeling streven. Naast het interessante algemene programma, kan je er zaterdagochtend genieten van een open locomotief over wat Climate Express moet doen na Parijs en van een open vergadering over inhoud en uitwisseling in de namiddag. Meer info: www.act4change.org    

20 okt
Actie training Gent

Bereid je voor op het Climate Games actieweekend van de Climate Express en neem deel aan onze actietraining van 6 september in Gent. De kans om bij te leren over creatief verzet, het opzetten van acties, het wettelijk kader of je medereizigers van het reisagentschap van de klimaatrevolutie!   Schrijf je in via dit formulier.

Comments

Leave a comment