De klimaattop van Parijs: wat staat er op het spel?

Van 30 november tot 11 december vindt in Parijs de 21ste VN-Klimaatconferentie plaats. De inzet is zeer groot. In 2009 werden er al eens grote verwachtingen gecre?erd rond de conferentie van Kopenhagen. Die top draaide echter uit op een flop en sindsdien werd er niet veel vooruitgang meer geboekt. In Parijs komt de herkansing om dan eindelijk te komen tot een internationaal en bindend klimaatverdrag dat de opwarming van de aarde een halt moet toeroepen en de schade zal moeten beperken. Maar zal dit lukken? En zijn we dan nog wel op tijd? Er wordt immers gesproken over een klimaatverdrag dat pas in 2020 in voege zou treden. Ook de internationale klimaatbeweging zal op de afspraak zijn in Parijs om druk op de ketel te zetten. Vanuit Belgi? zullen er zelfs 10.000 mensen naar Parijs trekken om hun stem vanop straat te laten horen. Lost Parijs de hoge verwachtingen in?

Panel:

  • Jos Delbeke, hoofdonderhandelaar van de Europese Commissie
  • Natalie Eggermont, klimaatactiviste Climate Express
  • Francesca Vanthielen, de klimaatzaak
  • Moderatie: Chris Jacobson, auteur en duurzaamheidsexpert

maandag ?9 november 2015, 20u -?STUK Auditorium, Naamsestraat 96, Leuven

Debat in het kader van de reeks Human Ecology/Ongehoord

Related Posts

29 okt
Infoavond Elsene (Brussel)

Niet enkel met onze Climate Express promostand trekken we het land door, we schuimen ook de steden af voor lokale infoavonden. Donderdag 29 oktober houden we samen met Greenpeace, Klimaatzaak en GC Elzenhof halt in het Brusselse. Waar? GC Elzenhof – Kroonlaan 12 1050 Brussel Wanneer? Donderdag 29 oktober, 20u.

16 okt
Valse Start naar Parijs

Hoe kunnen we ons beter voorbereiden, dan door al eens te proberen? Op vrijdag 16 oktober is het verzamelen geblazen voor alle Oxfam-jongeren ?n sympathisanten! Van 16u tot 21u gaan we actie voeren in en rond stations in het hele land. Sluit je aan bij een van onze actiegroepen of start er zelf een op.

30 okt
Workshop forumtheater klimaat Leuven

Meer info volgt Plus d’info?? suivre. More info soon.

Comments

Leave a comment