De klimaattop van Parijs: wat staat er op het spel?

Van 30 november tot 11 december vindt in Parijs de 21ste VN-Klimaatconferentie plaats. De inzet is zeer groot. In 2009 werden er al eens grote verwachtingen gecre?erd rond de conferentie van Kopenhagen. Die top draaide echter uit op een flop en sindsdien werd er niet veel vooruitgang meer geboekt. In Parijs komt de herkansing om dan eindelijk te komen tot een internationaal en bindend klimaatverdrag dat de opwarming van de aarde een halt moet toeroepen en de schade zal moeten beperken. Maar zal dit lukken? En zijn we dan nog wel op tijd? Er wordt immers gesproken over een klimaatverdrag dat pas in 2020 in voege zou treden. Ook de internationale klimaatbeweging zal op de afspraak zijn in Parijs om druk op de ketel te zetten. Vanuit Belgi? zullen er zelfs 10.000 mensen naar Parijs trekken om hun stem vanop straat te laten horen. Lost Parijs de hoge verwachtingen in?

Panel:

  • Jos Delbeke, hoofdonderhandelaar van de Europese Commissie
  • Natalie Eggermont, klimaatactiviste Climate Express
  • Francesca Vanthielen, de klimaatzaak
  • Moderatie: Chris Jacobson, auteur en duurzaamheidsexpert

maandag ?9 november 2015, 20u -?STUK Auditorium, Naamsestraat 96, Leuven

Debat in het kader van de reeks Human Ecology/Ongehoord

Related Posts

08 nov
Spring mee op de kar voor het klimaat

<p>Niet enkel met onze Climate Express promostand trekken we het land door, we schuimen ook de steden af voor lokale infoavonden. Zondag 8 november houden we samen met Hart boven Hard halt in Mariakerke, . Meer info via het facebook-event</p>   <p>Waar? NMC Bourgoyen – Driepikkelstraat 32</p>

14 nov
Actie training Brussel

Bereid je voor op het Climate Games actieweekend van de Climate Express en neem deel aan onze actietraining van 6 september in Gent. De kans om bij te leren over creatief verzet, het opzetten van acties, het wettelijk kader of je medereizigers van het reisagentschap van de klimaatrevolutie! Schrijf je in via dit formulier. Meer

29 nov
Klimaatmars

Een dag voor de start van de onderhandelingen overspoelen we de straten van Parijs met onze eisen en alternatieven in een gigantische optocht. 10.000 Belgen zakken met fiets, trein, bus of op eigen initiatief af naar de Franse hoofdstad voor de grootste klimaatmars ooit. Aan de burgers het eerste woord: hoog tijd voor een daadkrachtig

Comments

Leave a comment