De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.

 

Op de bussen maken we je rustig wakker met de wake-up mix van onze Climate Express DJ Fonkee Monk. Daarna kan je in een filmpje een blik achter de schermen van Climate Express werpen: wie zit er achter de mobilisatie en wat beweegt hen? En dan … trommelgeroffel … is het tijd voor de enige echte “De Slimste Bus Ter Wereld”-quiz. Een aantal bekende Vlamingen en Walen die het klimaat een warm hart toedragen bezorgden ons elk een korte video met een vraag voor de reizigers. Welke bus wint de quiz en wordt de Slimste Bus Ter Wereld?

 

Op de terugweg delen we het eenmalig Climate Express magazine “Klimax” uit, met bijdragen van experts uit de klimaatbeweging over de top in Parijs, het energiedebat, de rol van de burgers, de bestaande alternatieven en veel meer van dat lekkers.

 

Ook de treinreizigers worden getrakteerd op het magazine en kunnen verder genieten van muzikale intermezzo’s, message party’s en kunnen zich laten schminken om de mars extra kleur te geven. De wagons mogen versierd worden, dus breng vlaggen en slingers mee!

Related Posts

26 jan
De Express Quiz
Nieuws // 0

Op het einde van?de Train Challenge?deden Pieter en Julie een mini Express Quiz?om?enkele sympathieke treinreizigers op hun kennis rond klimaat en de top in Parijs 2015 te testen. Kijk vooral zelf!

15 nov
Warschau 2013: fotoverslag in De Standaard
Nieuws // 0

V??r de Climate Express was er de Trein naar Warschau, een speciaal ingelegde trein met honderden?Belgische Klimaatactivisten?en?als eindbestemming de 19de klimaattop in Polen in 2013. De Trein naar Warschau heeft een grote?rol gespeeld in het ontstaan van de Climate Express. Tijdens de treinreis en de protestmars?ontstond een dubbel gevoel. Een enorme positieve energie onder de

26 sep
De Climate Express dj is bekend

De klimaatbeweging groeit en daar hoort muziek bij. Samen met Poppunt, muziektempel AB ?n met de hulp van eminente juryleden Pieter Embrechts, Mr. Leenknecht en Lisa Smolders ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Niet minder dan 60

Comments

Leave a comment