De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.

 

Op de bussen maken we je rustig wakker met de wake-up mix van onze Climate Express DJ Fonkee Monk. Daarna kan je in een filmpje een blik achter de schermen van Climate Express werpen: wie zit er achter de mobilisatie en wat beweegt hen? En dan … trommelgeroffel … is het tijd voor de enige echte “De Slimste Bus Ter Wereld”-quiz. Een aantal bekende Vlamingen en Walen die het klimaat een warm hart toedragen bezorgden ons elk een korte video met een vraag voor de reizigers. Welke bus wint de quiz en wordt de Slimste Bus Ter Wereld?

 

Op de terugweg delen we het eenmalig Climate Express magazine “Klimax” uit, met bijdragen van experts uit de klimaatbeweging over de top in Parijs, het energiedebat, de rol van de burgers, de bestaande alternatieven en veel meer van dat lekkers.

 

Ook de treinreizigers worden getrakteerd op het magazine en kunnen verder genieten van muzikale intermezzo’s, message party’s en kunnen zich laten schminken om de mars extra kleur te geven. De wagons mogen versierd worden, dus breng vlaggen en slingers mee!

Related Posts

03 dec
Screening Disruption
Nieuws // 0

Op 21 november organiseerde Climate Express samen met JNM de allereerste Belgische screening van de klimaatfilm ‘DISRUPTION’ in Cinema Aventure in Brussel. De?film is een knap staaltje documentairekunst die toont waar we op dit moment staan wat betreft klimaatverandering en waarom het zo moeilijk is om de structurele veranderingen in te zetten.?Rode draad in de

29 apr
Naomi Klein steunt de Climate Express
Nieuws // 0

In November vorig jaar?streek Naomi Klein neer in Brussel. Ze was te gast bij 11.11.11 om ?te spreken over?klimaatverandering, kapitalisme en activisme. De Canadese journaliste en schrijfster maakte furore met haar scherpe analyses van de consumptiecultuur (No Logo in 2001) en de de neoliberale ideologie (Shockdoctrine in 2009). In Brussel sprak ze over haar laatste

19 nov
Klimaatmars in Parijs afgelast, Climate Express & Klimaatcoalitie werken aan sterk alternatief in Belgi
Nieuws // 0

Ten gevolge van de aanslagen op 13 november, heeft de Franse regering beslist om het merendeel van de evenementen te annuleren die werden georganiseerd rond de COP21 over het klimaat. Een beslissing die de Klimaatcoalitie en Climate Express betreuren, want zij stonden op het punt om 9500 Belgen mee te nemen naar Parijs op 29

Comments

Leave a comment