De Slimste Bus – programma op trein en bus

Wie?een zitje boekte?op de treinen en bussen van Climate Express zal?zich geen minuut vervelen. Een dagje betogen wordt een waar avontuur met muziek, quizzen, uitwisseling en debat. Want niets beter om de klimaatbeweging te doen groeien dan enthousiaste mensen voor een aantal uurtjes samen te brengen.

 

Op de bussen maken we je rustig wakker met de wake-up mix van onze Climate Express DJ Fonkee Monk. Daarna kan je in een filmpje een blik achter de schermen van Climate Express werpen: wie zit er achter de mobilisatie en wat beweegt hen? En dan … trommelgeroffel … is het tijd voor de enige echte “De Slimste Bus Ter Wereld”-quiz. Een aantal bekende Vlamingen en Walen die het klimaat een warm hart toedragen bezorgden ons elk een korte video met een vraag voor de reizigers. Welke bus wint de quiz en wordt de Slimste Bus Ter Wereld?

 

Op de terugweg delen we het eenmalig Climate Express magazine “Klimax” uit, met bijdragen van experts uit de klimaatbeweging over de top in Parijs, het energiedebat, de rol van de burgers, de bestaande alternatieven en veel meer van dat lekkers.

 

Ook de treinreizigers worden getrakteerd op het magazine en kunnen verder genieten van muzikale intermezzo’s, message party’s en kunnen zich laten schminken om de mars extra kleur te geven. De wagons mogen versierd worden, dus breng vlaggen en slingers mee!

Related Posts

05 nov
Sint-Ludgardisschool in Antwerpen: per fiets en bus naar de klimaattop
Blog // 0

Een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen trekt op 29 november met de bus mee naar Parijs.   Dat doen ze in het kader van een heus uitwisselingsproject met het Norbertuscollege uit het Nederlandse Roosendaal. In februari fietsen de vierdejaars uit Antwerpen naar Roosendaal om hun eigen ?COP 21 bis? te

12 nov
Op ontbijt met Waals minister van Energie Furlan
Nieuws // 0

Afgelopen maandag (09/11) mochten vertegenwoordigers van Climate Express, de Franstalige Jeugdraad en het Platform Klimaatrechtvaardigheid op ontbijt met de Waalse minister van Energie Paul Furlan (PS). Een paar weken voor de klimaattop in Parijs was het d? gelegenheid om de minister Climate Express voor te stellen, onze aanbevelingen over te maken en een aantal heikele

05 dec
Persbericht klimaatmars 6/12
Nieuws // 0

Zondag in Oostende vragen duizenden Belgen een klimaatbeleid die naam waardig   Climate Express en de Klimaatcoalitie organiseren op zondag 6 december een grote klimaatmars in Oostende. Afgelopen zondag kwamen al meer dan 6000 mensen op straat voor het klimaat, maar de Belgische politici geven niet de indruk dat ze de boodschap begrepen hebben. Daarom

Comments

Leave a comment