Klimaatmobilisatie meer dan ooit #niettestoppen

Climate Express en Klimaatcoalitie ontvingen deze voormiddag het bericht dat de toelating voor de geplande klimaatmars in Oostende werd ingetrokken. De politie in Oostende is opgevorderd door de federale politie om de zone Brussel te versterken voor de beveiliging van de Europese top. Na Parijs en Brussel is het nu al de derde maal dat de klimaatbeweging haar plannen moet bijsturen. De organisaties vinden het zorgwekkend dat het op dit sleutelmoment voor het klimaat quasi onmogelijk blijkt om in Belgi? een vreedzame manifestatie te organiseren.

 

?We hebben twee jaar gewerkt aan een mobilisatie voor Parijs. Die is vorige week verboden. Deze week hebben we de plannen halsoverkop bijgestuurd en dag en nacht gewerkt rond een alternatief: een optocht in ?Oostende. Nu ook de toelating voor Oostende vervalt, komen we in een lastig parket. Maar het belang om samen met honderdduizenden anderen overal ter wereld naar buiten te komen blijft,? zegt Natalie Eggermont van Climate Express.

 

?We begrijpen dat we in Parijs niet konden betogen. We begrijpen dat ook in Brussel de veiligheidssituatie moeilijk is, maar veiligheid is ook een kwestie van politieke prioriteiten. Als de politieke wil er zou zijn, zou kunnen gezocht worden naar een alternatief: dan zou een veilige ruimte voor de stem van de burger gecre?erd kunnen worden. Ondertussen dreigt met een absoluut minimum aan inspraak van onderuit over onze toekomst beslist te worden op de klimaattop,? aldus Joeri Thijs van Greenpeace.

 

Climate Express en Klimaatcoalitie trokken naar Oostende onder de slogan #niettestoppen en daar houden ze nog altijd aan vast. Samen met de partners werken ze verder aan een alternatief.

 

Perscontact NL:

Natalie Eggermont (0477 44 07 01)

Related Posts

05 nov
Sint-Ludgardisschool in Antwerpen: per fiets en bus naar de klimaattop
Blog // 0

Een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen trekt op 29 november met de bus mee naar Parijs.   Dat doen ze in het kader van een heus uitwisselingsproject met het Norbertuscollege uit het Nederlandse Roosendaal. In februari fietsen de vierdejaars uit Antwerpen naar Roosendaal om hun eigen ?COP 21 bis? te

29 aug
Vormingplus mobiliseert mee!
Nieuws // 0

Bram en Pieter, de twee vicevoorzitters van Climate Express, hadden een interview voor Vormingplus Gent-Eeklo. In het artikel maken ze de Vormingplussers warm om mee te gaan naar de klimaattop in Parijs. Bram en Pieter maken in klare taal duidelijk waarom zij alvast naar Parijs gaan: met de Belgische communautaire verdeeldheid en cosmetische ingrepen alleen

05 dec
Persbericht klimaatmars 6/12
Nieuws // 0

Zondag in Oostende vragen duizenden Belgen een klimaatbeleid die naam waardig   Climate Express en de Klimaatcoalitie organiseren op zondag 6 december een grote klimaatmars in Oostende. Afgelopen zondag kwamen al meer dan 6000 mensen op straat voor het klimaat, maar de Belgische politici geven niet de indruk dat ze de boodschap begrepen hebben. Daarom

Comments

Bruno Van Puyenbroeck
november 27, 2015

De politiekers van de meerderheid proberen met alle middelen hun verantwoordelijkheid te ontlopen!
Het is alsof de kiezer altijd maar weer leiders kiest die niet het verstand hebben om de meest prangende problemen te begrijpen. Laat staan dat er moeilijke beslissingen zouden worden genomen.
Ze sleuren er nog wel snel de kernenergie als onvermijdelijk deel van de oplossing bij: dat was te verwachten, na jarenlang hernieuwbare technologie tegengewerkt te hebben!
Dat ze niet akkoord geraken is h?t probleem van Belgi?: wij hebben slechts ??n regering nodig, die de tijd neemt om te doen wat ze moet doen, i.pl. v. de gewesten tegen mekaar uit te spelen.
In plaats van extra belastingen te heffen op levensnoodzakelijke zaken zoals energie en zorg, zou men beter snoeien in het aantal verkozenen en hun personeel…
… wij gaan naar Oostende uit wanhoop, maar niet omdat wij geloven dat onze regering ook maar iets te betekenen heeft!

DANCER
november 27, 2015

Volgens mijn intuitie hebben deze fanatiekelingen in Parijs de vrije hand gekregen om een reden te hebben om de betogingen in Parijs, Brussel om het even waar niet te laten doorgaan.

Leave a comment