Klimaatmobilisatie meer dan ooit #niettestoppen

Climate Express en Klimaatcoalitie ontvingen deze voormiddag het bericht dat de toelating voor de geplande klimaatmars in Oostende werd ingetrokken. De politie in Oostende is opgevorderd door de federale politie om de zone Brussel te versterken voor de beveiliging van de Europese top. Na Parijs en Brussel is het nu al de derde maal dat de klimaatbeweging haar plannen moet bijsturen. De organisaties vinden het zorgwekkend dat het op dit sleutelmoment voor het klimaat quasi onmogelijk blijkt om in Belgi? een vreedzame manifestatie te organiseren.

 

?We hebben twee jaar gewerkt aan een mobilisatie voor Parijs. Die is vorige week verboden. Deze week hebben we de plannen halsoverkop bijgestuurd en dag en nacht gewerkt rond een alternatief: een optocht in ?Oostende. Nu ook de toelating voor Oostende vervalt, komen we in een lastig parket. Maar het belang om samen met honderdduizenden anderen overal ter wereld naar buiten te komen blijft,? zegt Natalie Eggermont van Climate Express.

 

?We begrijpen dat we in Parijs niet konden betogen. We begrijpen dat ook in Brussel de veiligheidssituatie moeilijk is, maar veiligheid is ook een kwestie van politieke prioriteiten. Als de politieke wil er zou zijn, zou kunnen gezocht worden naar een alternatief: dan zou een veilige ruimte voor de stem van de burger gecre?erd kunnen worden. Ondertussen dreigt met een absoluut minimum aan inspraak van onderuit over onze toekomst beslist te worden op de klimaattop,? aldus Joeri Thijs van Greenpeace.

 

Climate Express en Klimaatcoalitie trokken naar Oostende onder de slogan #niettestoppen en daar houden ze nog altijd aan vast. Samen met de partners werken ze verder aan een alternatief.

 

Perscontact NL:

Natalie Eggermont (0477 44 07 01)

Related Posts

01 mei
Weekend in BXL
Nieuws // 0

Bij wijze van startschot voor de campagnezomer, gigantische teambuilding en?voorproefje van de sfeer op?de?tocht naar Parijs, hield Climate Express in april een groot weekend in Brussel. Alle vrijwilligers en ge?nteresseerden konden in hartje hoofdstad?terecht op het gezellige terrein van Allee du Kaai (Toestand vzw) langs het kanaal.

30 okt
Aanmelding professionele en vrijwillige pers
Nieuws // 0

Parijs nadert met rasse schreden en de motor van het burgerprotest ronkt. Het wordt ??n van de belangrijkste klimaattoppen ooit, waar de stem van de burger luid zal klinken. Ook de pers zal een belangrijke aanwezige zijn. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, nodigen we zowel de professionele pers als de vrijwillige reporters

27 nov
Climate Express stelt klimaatmars een week uit, nu zondag lokale acties
Nieuws // 1

Brussel, 27 november – Ook na twee geannuleerde klimaatmarsen laat de burgerbeweging Climate Express zich niet muilkorven. De klimaatmars van 29 november in Oostende wordt een week uitgesteld naar 6 december. Maar ook 29 november blijf in het teken van het klimaat staan. De organisatie roept elke burger op om zondag op zoek te gaan

Comments

Bruno Van Puyenbroeck
november 27, 2015

De politiekers van de meerderheid proberen met alle middelen hun verantwoordelijkheid te ontlopen!
Het is alsof de kiezer altijd maar weer leiders kiest die niet het verstand hebben om de meest prangende problemen te begrijpen. Laat staan dat er moeilijke beslissingen zouden worden genomen.
Ze sleuren er nog wel snel de kernenergie als onvermijdelijk deel van de oplossing bij: dat was te verwachten, na jarenlang hernieuwbare technologie tegengewerkt te hebben!
Dat ze niet akkoord geraken is h?t probleem van Belgi?: wij hebben slechts ??n regering nodig, die de tijd neemt om te doen wat ze moet doen, i.pl. v. de gewesten tegen mekaar uit te spelen.
In plaats van extra belastingen te heffen op levensnoodzakelijke zaken zoals energie en zorg, zou men beter snoeien in het aantal verkozenen en hun personeel…
… wij gaan naar Oostende uit wanhoop, maar niet omdat wij geloven dat onze regering ook maar iets te betekenen heeft!

DANCER
november 27, 2015

Volgens mijn intuitie hebben deze fanatiekelingen in Parijs de vrije hand gekregen om een reden te hebben om de betogingen in Parijs, Brussel om het even waar niet te laten doorgaan.

Leave a comment