Road to Paris

Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 november reden ongeveer 300 fietsers richting Parijs om er onze wensen voor het klimaatakkoord te overhandigen aan de beleidsmakers. Ze maakten een prachtige tocht langs een volledig uitgestippelde route met activiteiten elke avond. Enkele tientallen fietsers zijn ondanks het verbod om de ?le-de-France in groep te betreden, twee per twee tot aan de Belgische ambassade in de hoofdstad geraakt om onze wensen er in persoon te overhandigen.

 

Climate Express heeft ook zichtbaarheid gegeven aan al diegenen die op eigen kracht naar de klimaattop hebben gereisd. Naast de organisatie van de verschillende aangeboden formules hadden ze iedereen immers opgeroepen om met alle mogelijke alternatieve vervoersmiddelen naar de Franse hoofdstad te trekken. Mensen zijn met de kajak, te voet, al lopend, met de boot, met de fiets, etc naar Parijs getrokken. Hiervan zijn ook meerdere reportages door Climate Express en de pers gemaakt, u kan ze in bijlage ontdekken.

 

Pers fietskaravaan

Belgische activisten fietsen naar Parijs voor het klimaat, De Redactie

Mons, D?part pour la COP21 ? Paris, T?l?MB

‘Klimaattop is dit risico waard’, Het Laatste Nieuws

Amira fietst met 330 kli-maten naar Parijs, Gazet van Antwerpen

 

Pers alternatieven

Seemecycle fietst naar klimaattop in Parijs, Quindo

 

Reportages fietstocht

Citoyens pour le climat, r?cit du voyage vers Paris

Fast Lane Climate Express naar Parijs, De Wereld Morgen

Videoverslag fietstocht Climate Express naar Parijs, De Wereld Morgen

Climate Express: vallen, opstaan maar vooral blijven doorgaan; De Wereld Morgen

Climate Express-pagina: dag 1dag 2dag 3laatste dagen

 

Media

Fotoalbum met de alternatieven hier

Film aftrap van het klimaatpeloton met Climate Express hier

Film reactie van de fietsers peloton op nieuws van Oostende hier

Film afgeven van de eisen in Belgische ambassade Parijs hier

Related Posts

28 mei
Critical Mass XL Gent

Op 28 mei 2015 werden de online inschrijvingen voor de Climate Express gelanceerd. Er waren drie formules: meefietsen naar Parijs van 24 tem 28 november, deelnemen aan de klimaatmars in Parijs per trein of bus op zondag 29 november (heen en terug) en meegaan naar de Climate Games (creatieve acties) in Parijs van vrijdag 11

12 nov
Climate Express Night

[…]   Pers AB steunt klimaatmars, Het Laatste Nieuws   Media Filmpjes hier

15 aug
In één dag naar Parijs

Op 15 augustus hebben vrijwilligers van Climate Express in ??n dag naar Parijs gefietst voor het klimaat. Op initiatief van vrijwilliger Glenn Valentin sprongen enkele koersliefhebbers en ook professioneel ex-wielrenner Johan Museeuw mee op de kar. Met deze fietsstunt wilden ze mensen aanmoedigen om mee te gaan met Climate Express naar de 21e klimaattop in

Comments

Leave a comment