#WeAreMarching

Duizenden Belgen kwamen ondanks de veiligheidstoestand op zondag 29 november op straat voor het klimaat en lieten hun stem vanuit een ?veilige plaats? (thuis, beschutte plek, etc) online horen via de blitz-campagne #WeAreMarching. Die dag konden we immers niet naar Parijs om mee te stappen met de internationale klimaatmars noch een betoging organiseren in Belgi? wegens de veiligheidsbeperkingen. Wereldwijd werden op 28 en 29 november klimaatmarsen georganiseerd op initiatief van Avaaz. Climate Express maakte een filmpje waarin cabaretier Wouter Deprez opriep tot de eerste nationale thuisbetoging en ontwierp in samenwerking met Greenpeace een speciale website waarop alle inzendingen met de hashtag #WeAreMarching te zien waren.

 

Pers thuisbetoging

 

Pers mensenketting Brussel

  • Rassemblement pour le climat en Belgique, RTL
  • COP21, une cha?ne humaine de 4000 personnes ? Bruxelles, RTBF & Le Vif
  • Mobilisation pour le climat, Alexandre Mitea en direct de la place du Sablon, RTBF Info
  • Fotoreportage MediActivista, De Wereld Morgen
  • Vierduizendtal mensen vormt menselijke ketting in Brussel, Belga
  • Videoreportage Metrotime

 

Pers andere acties in Belgi?

 

Media

  • Oproep van Wouter Deprez hier
  • Website #WeAreMarching hier
  • Filmpje mensenketting in Oostende hier

Related Posts

06 dec
Klimaatmars Oostende

Plan D meer dan geslaagd! Met 14.000 hebben we op zondag 6 december 2015 een heel krachtig signaal gegeven in Oostende. De klimaatbeweging is creatiever, levendiger en meer vastberaden dan ooit. Onze belofte aan politici: dit is enkel het begin, wij blijven #niettestoppen   Pers voor de mars Climate Express niet in Brussel, maar in

28 nov
Road to Paris

Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 november reden ongeveer 300 fietsers richting Parijs om er onze wensen voor het klimaatakkoord te overhandigen aan de beleidsmakers. Ze maakten een prachtige tocht langs een volledig uitgestippelde route met activiteiten elke avond. Enkele tientallen fietsers zijn ondanks het verbod om de ?le-de-France in groep te betreden,

13 sep
Alternatiba Brussel

Op zondag 13 september namen we actief deel aan het ?alternatievendorp? dat gelanceerd werd door Alternatiba Brussel, bestaande uit een lokale vrijwilligergroep en talrijke verenigingen en groepen uit Brussel en Walloni?. Vrijwilligers van Climate Express hebben medeburgers gesensibiliseerd aan de hand van een geanimeerde stand over de klimaattop en getoond op welke manier iedereen kan

Comments

Leave a comment