#WeAreMarching

Duizenden Belgen kwamen ondanks de veiligheidstoestand op zondag 29 november op straat voor het klimaat en lieten hun stem vanuit een ?veilige plaats? (thuis, beschutte plek, etc) online horen via de blitz-campagne #WeAreMarching. Die dag konden we immers niet naar Parijs om mee te stappen met de internationale klimaatmars noch een betoging organiseren in Belgi? wegens de veiligheidsbeperkingen. Wereldwijd werden op 28 en 29 november klimaatmarsen georganiseerd op initiatief van Avaaz. Climate Express maakte een filmpje waarin cabaretier Wouter Deprez opriep tot de eerste nationale thuisbetoging en ontwierp in samenwerking met Greenpeace een speciale website waarop alle inzendingen met de hashtag #WeAreMarching te zien waren.

 

Pers thuisbetoging

 

Pers mensenketting Brussel

  • Rassemblement pour le climat en Belgique, RTL
  • COP21, une cha?ne humaine de 4000 personnes ? Bruxelles, RTBF & Le Vif
  • Mobilisation pour le climat, Alexandre Mitea en direct de la place du Sablon, RTBF Info
  • Fotoreportage MediActivista, De Wereld Morgen
  • Vierduizendtal mensen vormt menselijke ketting in Brussel, Belga
  • Videoreportage Metrotime

 

Pers andere acties in Belgi?

 

Media

  • Oproep van Wouter Deprez hier
  • Website #WeAreMarching hier
  • Filmpje mensenketting in Oostende hier

Related Posts

29 mei
Critical Mass XL Brussel

Op 28 mei 2015 werden de online inschrijvingen voor de Climate Express gelanceerd. Er waren drie formules: meefietsen naar Parijs van 24 tem 28 november, deelnemen aan de klimaatmars in Parijs per trein of bus op zondag 29 november (heen en terug) en meegaan naar de Climate Games (creatieve acties) in Parijs van vrijdag 11

15 aug
In één dag naar Parijs

Op 15 augustus hebben vrijwilligers van Climate Express in ??n dag naar Parijs gefietst voor het klimaat. Op initiatief van vrijwilliger Glenn Valentin sprongen enkele koersliefhebbers en ook professioneel ex-wielrenner Johan Museeuw mee op de kar. Met deze fietsstunt wilden ze mensen aanmoedigen om mee te gaan met Climate Express naar de 21e klimaattop in

30 okt
Flashmob bij de Vlaamse regering

Naar aanleiding van het uitblijven van een intra-Belgisch klimaatakkoord voor de periode 2012-2020 en de de blokkering vanwege de Vlaamse regering in dit dossier, hebben we de lidorganisaties en partners opgeroepen om samen actie te voeren bij aanvang van de Vlaamse ministerraad op vrijdag 30 oktober 2015 aan het Martelarenplein te Brussel. Met de slogan

Comments

Leave a comment