#WeAreMarching

Duizenden Belgen kwamen ondanks de veiligheidstoestand op zondag 29 november op straat voor het klimaat en lieten hun stem vanuit een ?veilige plaats? (thuis, beschutte plek, etc) online horen via de blitz-campagne #WeAreMarching. Die dag konden we immers niet naar Parijs om mee te stappen met de internationale klimaatmars noch een betoging organiseren in Belgi? wegens de veiligheidsbeperkingen. Wereldwijd werden op 28 en 29 november klimaatmarsen georganiseerd op initiatief van Avaaz. Climate Express maakte een filmpje waarin cabaretier Wouter Deprez opriep tot de eerste nationale thuisbetoging en ontwierp in samenwerking met Greenpeace een speciale website waarop alle inzendingen met de hashtag #WeAreMarching te zien waren.

 

Pers thuisbetoging

 

Pers mensenketting Brussel

  • Rassemblement pour le climat en Belgique, RTL
  • COP21, une cha?ne humaine de 4000 personnes ? Bruxelles, RTBF & Le Vif
  • Mobilisation pour le climat, Alexandre Mitea en direct de la place du Sablon, RTBF Info
  • Fotoreportage MediActivista, De Wereld Morgen
  • Vierduizendtal mensen vormt menselijke ketting in Brussel, Belga
  • Videoreportage Metrotime

 

Pers andere acties in Belgi?

 

Media

  • Oproep van Wouter Deprez hier
  • Website #WeAreMarching hier
  • Filmpje mensenketting in Oostende hier

Related Posts

15 aug
In één dag naar Parijs

Op 15 augustus hebben vrijwilligers van Climate Express in ??n dag naar Parijs gefietst voor het klimaat. Op initiatief van vrijwilliger Glenn Valentin sprongen enkele koersliefhebbers en ook professioneel ex-wielrenner Johan Museeuw mee op de kar. Met deze fietsstunt wilden ze mensen aanmoedigen om mee te gaan met Climate Express naar de 21e klimaattop in

06 dec
Klimaatmars Oostende

Plan D meer dan geslaagd! Met 14.000 hebben we op zondag 6 december 2015 een heel krachtig signaal gegeven in Oostende. De klimaatbeweging is creatiever, levendiger en meer vastberaden dan ooit. Onze belofte aan politici: dit is enkel het begin, wij blijven #niettestoppen   Pers voor de mars Climate Express niet in Brussel, maar in

04 aug
Gentse Klimaattour

Op dinsdag 4 augustus ontvingen Climate Express en Klimaatcoalitie de enthousiaste groep van Alternatiba Tour met een heuse fietsactie doorheen de stad en een slotevenement in de volkse moestuinen van de Boerse Poort. Ongeveer 100 mensen namen eraan deel. We hebben de dag be?indigd met een solidaire maaltijd van mobiele actiekeuken Kokerellen, een mini-conferentie van

Comments

Leave a comment