Klimaatmars Oostende

Plan D meer dan geslaagd! Met 14.000 hebben we op zondag 6 december 2015 een heel krachtig signaal gegeven in Oostende. De klimaatbeweging is creatiever, levendiger en meer vastberaden dan ooit. Onze belofte aan politici: dit is enkel het begin, wij blijven #niettestoppen

 

Pers voor de mars

Climate Express niet in Brussel, maar in Oostende, Brussel Nieuws

Climate Express in Oostende gaat niet door, Krant van West-Vlaanderen

Climate March verhuist in extremis naar Brugge, Krant van West-Vlaanderen

[…]

Opiniestuk Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM), De Wereld Morgen

Met de Climate Express naar Oostende, Krant van West-Vlaanderen

Extra maatregelen voor klimaatmars, Het Nieuwsblad

Klimaatmars zondag op de zeedijk, Het Laatste Nieuws

 

Pers na de mars

Marche pour le climat ? Ostende: ‘La menace climatique est au niveau 4!’, La Libre Belgique

COP21: plus de 10.000 marcheurs sur la plage d’Ostende en Belgique, France3

Portugese verslaggeving, CM Jornal Portugal

Met meer dan 10.000 op klimaatactie Oostende, fotoreportage De Wereld Morgen

Duizenden stappen voor het klimaat, Het Nieuwsblad

Klimaatmars overspoelt zeedijk, Het Laatste Nieuws

Klimaatmars in Oostende, fotoreportage MediActivista op De Wereld Morgen

Klimaatmars Oostende, fotoreportage De Wereld Morgen

Op straat voor het klimaat, De Wereld Morgen

 

Media

Fotoalbums Climate Express: de mars en strandactie; de mensen en marsen wereldwijd

Related Posts

28 mei
Critical Mass XL Gent

Op 28 mei 2015 werden de online inschrijvingen voor de Climate Express gelanceerd. Er waren drie formules: meefietsen naar Parijs van 24 tem 28 november, deelnemen aan de klimaatmars in Parijs per trein of bus op zondag 29 november (heen en terug) en meegaan naar de Climate Games (creatieve acties) in Parijs van vrijdag 11

04 aug
Gentse Klimaattour

Op dinsdag 4 augustus ontvingen Climate Express en Klimaatcoalitie de enthousiaste groep van Alternatiba Tour met een heuse fietsactie doorheen de stad en een slotevenement in de volkse moestuinen van de Boerse Poort. Ongeveer 100 mensen namen eraan deel. We hebben de dag be?indigd met een solidaire maaltijd van mobiele actiekeuken Kokerellen, een mini-conferentie van

29 nov
#WeAreMarching

Duizenden Belgen kwamen ondanks de veiligheidstoestand op zondag 29 november op straat voor het klimaat en lieten hun stem vanuit een ?veilige plaats? (thuis, beschutte plek, etc) online horen via de blitz-campagne #WeAreMarching. Die dag konden we immers niet naar Parijs om mee te stappen met de internationale klimaatmars noch een betoging organiseren in Belgi?

Comments

Leave a comment