Terugbetaling tickets

Belangrijk: deadline terugbetalingen verlengd tot 1 maart

Aangezien de klimaatmars in Parijs niet kon doorgaan betaalt Climate Express de tickets terug. Omwille van privacyredenen beschikken wij echter niet over de rekeninggegevens van de reizigers. Daarom kun je tot 1 maart je terugbetaling aanvragen.

Context

In de nasleep van de aanslagen in Parijs werd door de Franse overheid beslist dat de grote klimaatmars op 29 november niet mocht doorgaan. Daarom organiseerden we samen met de Klimaatcoalitie op 6 december een kleurrijke klimaatmars in Oostende waar meer dan 14.000 Belgen hun stem luid lieten klinken voor het klimaat.

?

Voor de meer dan 9500 mensen die met Climate Express naar Parijs wilden gaan, is er een regeling van terugbetaling.

We deden onze uiterste best om zo?n groot mogelijk deel van het ticket aan alle reizigers terug te kunnen betalen. Helaas vielen sommige kosten door de onvoorzienbare omstandigheden niet te recupereren, waardoor we uiteindelijk 87% van de betaalde ticketprijs kunnen terugstorten. We hopen hiervoor op – en danken je alvast – voor je begrip.

Januari: eerste schijf terugbetalingen uitgevoerd

In de week van 18 januari werd de terugbetaling van de tickets klimaatmars uitgevoerd aan iedereen die v??r de eerste deadline van 10 januari via het keuzeformulier zijn rekeningnummer doorgaf. De terugbetaling van de formules fietstocht en Climate Games volgt in de loop van februari.

?

Heb je toch nog geen terugbetaling ontvangen? Geen paniek! Kijk even bij de FAQ?wat de reden zou kunnen zijn.

Deadline voor tweede schijf terugbetalingen
verlengd tot 1 maart

Om iedereen absoluut de kans te geven om zijn ticket terugbetaald te krijgen, hebben we de deadline voor het aanvragen van de terugbetaling verlengd tot 1 maart. Daarna volgt een tweede schijf terugbetalingen.

?

?

Bestelde je je ticket via een organisatie of gemeente? Check dan aub de FAQ?hieronder.

Belangrijk:?Na 1 maart is terugbetaling helaas niet meer mogelijk

Omdat we ons terugbetalingsproces op een bepaald moment moeten afsluiten gaan we er noodgedwongen van uit dat wie v??r 1 maart geen terugbetaling van zijn ticket aangevraagd heeft, zijn ticket aan Climate Express wil schenken.

Bedankt!

Al heel wat mensen hebben via het keuzeformulier aangegeven dat ze hun ticket aan Climate Express schenken. Heel erg bedankt voor jullie vertrouwen en steun! Iedereen is bovendien welkom om mee na te denken over de toekomst van Climate Express op de Debriefing COP21 op 30/1.

FAQ

Waarom moet ik een keuzeformulier invullen om mijn ticket terugbetaald te krijgen?

Door de strenge privacyregels bij het betaalverkeer via ons boekingskantoor Oxynade, beschikken wij niet over de rekeningnummers van de mensen die bij ons hun ticket voor Parijs boekten. Daardoor zijn de terugbetalingen niet evident. Via het keuzeformulier??vragen we je om je rekeningnummer en id-code (zie onder) op te geven zodat we je ticket kunnen terugbetalen. Wie wil kan zijn ticket gedeeltelijk of volledig schenken aan Climate Express en die keuze via hetzelfde keuzeformulier?bevestigen.

Ik bestelde mijn ticket niet via jullie website, maar via een deelnemende organisatie of gemeente. Wat moet ik doen?

De terugbetaling van de tickets die niet via de website, maar via een andere organisatie dan Climate Express of via je gemeente besteld werden, wordt geregeld door die organisatie zelf. Neem aub contact op met de organisatie waarbij je de tickets voor Climate Express bestelde.

Wat is de id-code en waar vind ik ze?

Om de individuele terugbetaling te kunnen doen hebben we het nummer van je e-ticket nodig. Je vindt deze code van 7 cijfers in de bestandsnaam van je ticket (vb. “ticket – 1234567.pdf”). Als je via de website tickets bestelde, kan je deze code ook vinden in de mail met tickets van invoices@ mijnevent.be.

Als je je id-code echt niet meer vind, neem dan aub contact op met

Ik heb het keuzeformulier ingevuld v??r 10 februari, maar nog geen terugbetaling gekregen. Wat is er aan de hand?

  • De terugbetalingen voor de Climate Games en de fietstocht zijn nog niet gebeurd. Die volgen in de loop van februari.
  • Mogelijks heb je het formulier tweemaal ingevuld. Dat zorgde voor een fout in ons registratiesysteem en een vertraging in de terugbetaling. Je registratie is echter wel goed gebeurd en je terugbetaling volgt. Je hoeft zelf voorlopig niets te ondernemen.
  • Mogelijks heb je je rekeningnummer verkeerd ingegeven (bvb een ontbrekend cijfer). Geen probleem. Wij volgen de verkeerde rekeningnummers op en sturen je hierover een mailtje. Je hoeft zelf voorlopig niets te ondernemen.
  • Heb je slechts ??n van je tickets terugbetaald gekregen? Kijk dan even bij de vraag hieronder.

Is geen van deze verklaringen van toepassing? Neem dan aub contact op met met vermelding van je correcte rekeningnummer.

Ik heb maar een terugbetaling gekregen voor ??n ticket, terwijl ik een terugbetaling wenste voor meerdere tickets?

Om een terugbetaling te krijgen voor meerdere tickets, diende je het keuzeformulier meerdere keren in te vullen, namelijk voor elke reiziger afzonderlijk (ook wanneer de id-code en het rekeningnummer hetzelfde is).

Tot 1 maart kun je de terugbetaling van je resterende tickets alsnog aanvragen via het keuzeformulier.

Indien je het formulier wel degelijk had ingevuld voor de andere tickets, dan is er misschien iets misgelopen. Neem dan aub contact op met met vermelding van je correcte rekeningnummer.

Ik heb niet de volledige ticketprijs terugbetaald gekregen?

Dat klopt. We deden onze uiterste best om zo?n groot mogelijk deel van het ticket aan alle reizigers terug te kunnen betalen. Helaas vielen sommige kosten door de onvoorzienbare omstandigheden niet te recupereren, waardoor we uiteindelijk 87% van de betaalde ticketprijs kunnen terugstorten.

We hopen hiervoor op – en danken je alvast – voor je begrip.

Wanneer kan ik het terugbetaalde ticket op mijn rekening terugvinden?

Wie zijn terugbetaling van een ticket voor de klimaatmars v??r de eerste deadline van 10 januari aanvroeg, vond de terugbetaling in de week van 18 januari op zijn rekening. De terugbetaling van de formules fietstocht en Climate Games volgen in de loop van februari.

Als je denkt dat er iets mis ging met je betaling, kijk dan even bij de vragen hierboven.

Na het aflopen van de tweede (verlengde) deadline van 1 maart, zal een tweede schijf terugbetalingen worden uitgevoerd.

Ik hoef mijn ticket niet terugbetaald te krijgen, maar wil het schenken aan Climate Express. Wat moet ik doen?

Heel erg bedankt voor je steun en vertrouwen. Je kunt via het keuzeformulier?aangeven dat je je ticket gedeeltelijk of volledig schenkt aan Climate Express.

Omdat we ons terugbetalingsproces op een bepaald moment moeten afsluiten gaan we er bovendien noodgedwongen van uit dat wie v??r 1 maart geen terugbetaling van zijn ticket aangevraagd heeft, zijn ticket aan Climate Express wil schenken.

Waarom kan ik mijn ticket voor de fietstocht of de Climate Games niet terugbetaald krijgen als ik niet annuleerde?

De fietstocht en de Climate Games gingen in tegenstelling tot de mars wel door zoals gepland. Omwille van de uitzonderlijke omstandigheden was het echter toegelaten te annuleren. Als je vooraf annuleerde kan je tot 1 maart via het keuzeformulier het ticket laten terugbetalen.

Ging je uiteindelijk niet mee naar Parijs, maar heb je ook niet geannuleerd? Dan kan je helaas geen aanspraak maken op terugbetaling. We hebben voor jou immers reeds transport, een slaapplaats en eten voorzien.

Related Posts

27 nov
Post van het klimaatpeloton #dag3

Student internationale politiek en en JNM-er Lennert De Vroey bezorgt ons de dagelijkse post van het klimaatpeloton op weg naar Parijs.?     Beste lezer,   We zijn inmiddels twee dagen en zo?n 150 kilometer ver, knus ge?nstalleerd in een verbluffend grote sporthal die ? net als gisteren trouwens ? verbluffend snel is volgelopen met

25 nov
Klimaatmobilisatie meer dan ooit #niettestoppen
Nieuws // 2

Climate Express en Klimaatcoalitie ontvingen deze voormiddag het bericht dat de toelating voor de geplande klimaatmars in Oostende werd ingetrokken. De politie in Oostende is opgevorderd door de federale politie om de zone Brussel te versterken voor de beveiliging van de Europese top. Na Parijs en Brussel is het nu al de derde maal dat

04 dec
Volg de COP21
Nieuws // 0

In deze blogpost verzamelen we interessante artikels over de klimaattop in Parijs. We blijven deze post updaten gedurende de twee weken van de COP21. Surf dus regelmatig eens terug voor nieuw leesvoer.   AMBITIEUS AKKOORD:   Bekijk onze infographic over wat er op tafel ligt in Parijs en wat de strijdpunten zijn (klik op de

Comments

Ren? Jordens
december 27, 2015

Zolang de (horeca)terrasverwarmers niet verboden worden blijft de klimaatovereenkomst een flop. T.t.z. 1 apparaat verbruikt gedurende 1 jaar verwarmen in de openlucht evenveel energie als 25.000km autorijden! CO2-uitstoot!?… Kosten baten analyse met 1 koppeltje gedurende 1 uur met elk 1 tas koffie!?…

Leave a comment