We zijn er (bijna) klaar voor!

Na een korte winterslaap staan de vrijwilligers van Climate Express klaar om met nieuwe plannen het voorjaar in te stomen. Jullie massale aanwezigheid op onze debriefing op 30 januari was hartverwarmend en inspirerend. We hebben aandachtig naar de vele analyses van het voorbije jaar en jullie idee?n voor de toekomst geluisterd? E?n ding staat als een paal boven water: de brede klimaatbeweging is meer dan opgewarmd om politici de komende maanden te herinneren aan het klimaatakkoord van Parijs en de beloftes die daar zijn gemaakt.

 

Dicht bij huis zal democratische druk op de ketel nodig zijn om een goed en sociaal rechtvaardig Belgisch klimaatbeleid af te dwingen. De beknotting van het treinvervoer, de verlenging van kernenergie, het vrijhandelsverdrag (TTIP), en het armtierige bosbeleid zijn stuk voor stuk wake up calls om de handen opnieuw in elkaar te slaan en samen van ons te laten horen.?Het belooft bovendien al een hete nawinter te worden, lees hier?meer over?belangrijke komende acties.

 

 

 

WHAT’S NEXT?

 

Algemene Vergadering 30?april,?wees erbij!

 

Welke acties staan op onze agenda voor 2016 en 2017? Een voorlopige ploeg vrijwilligers tekent momenteel volop aan de nieuwe plannen voor Climate Express. Die plannen willen we graag aan alle sympathisanten en vrijwilligers voorstellen op onze Algemene Vergadering van 30 april. ?We stellen dan ook met veel plezier onze nieuwe structuur en bestuursploeg voor, waarna we overgaan tot democratische goedkeuring. We nodigen je van harte uit om erbij te zijn en samen met ons het nieuwe werkjaar van Climate Express op gang te trekken!

 

Meer informatie volgt snel.

 

 

bannerGA-01

 

 

Kom onze rangen versterken!

 

Vele handen maken licht werk en vele geesten zorgen al eens voor een geniaal idee! Vorig jaar hebben we gemerkt hoeveel we kunnen bereiken door onze talenten, verontwaardiging en positieve, creatieve energie bijeen te brengen. Climate Express blijft groeien. Wil je graag nu al meedoen en -denken door deel uit te maken van onze interimploeg? Of heb je interesse na april de nieuwe ploeg van 2016 te komen versterken??

 

Meld je hier aan om te zien wat je misschien zou kunnen doen als vrijwilliger bij Climate Express. We nemen dan contact met je op!

 

De huidige ploeg vrijwilligers van de interimloco (zoals altijd missen we een paar mensen op de foto!)

De huidige ploeg vrijwilligers van de interimloco (zoals altijd missen we een paar mensen op de foto!)

 

Related Posts

15 nov
Warschau 2013: Het Journaal
Nieuws // 0

V??r de Climate Express was er de Trein naar Warschau, een speciaal ingelegde trein met honderden?Belgische Klimaatactivisten?en?als eindbestemming de 19de klimaattop in Polen in 2013. De Trein naar Warschau heeft een grote?rol gespeeld in het ontstaan van de Climate Express. Tijdens de treinreis en de protestmars?ontstond een dubbel gevoel. Een enorme positieve energie onder de

29 aug
Vormingplus mobiliseert mee!
Nieuws // 0

Bram en Pieter, de twee vicevoorzitters van Climate Express, hadden een interview voor Vormingplus Gent-Eeklo. In het artikel maken ze de Vormingplussers warm om mee te gaan naar de klimaattop in Parijs. Bram en Pieter maken in klare taal duidelijk waarom zij alvast naar Parijs gaan: met de Belgische communautaire verdeeldheid en cosmetische ingrepen alleen

18 okt
Climate Express roept op om de energiebevraging in te vullen
Blog // 0

Sinds kort bevraagt de Federale Overheid via de website https://www.energiepact2050.be/ de bevolking rond het nog af te sluiten energiepact. Het wordt tijd dat ook de gewone mensen hun mening kunnen uiten over dit levensbelangrijk vraagstuk. Daarom roepen we op om deze bevraging in te vullen, en dit dan, zoals het hoort, op een kritische wijze. Enige

Comments

Leave a comment