We zijn er (bijna) klaar voor!

Na een korte winterslaap staan de vrijwilligers van Climate Express klaar om met nieuwe plannen het voorjaar in te stomen. Jullie massale aanwezigheid op onze debriefing op 30 januari was hartverwarmend en inspirerend. We hebben aandachtig naar de vele analyses van het voorbije jaar en jullie idee?n voor de toekomst geluisterd? E?n ding staat als een paal boven water: de brede klimaatbeweging is meer dan opgewarmd om politici de komende maanden te herinneren aan het klimaatakkoord van Parijs en de beloftes die daar zijn gemaakt.

 

Dicht bij huis zal democratische druk op de ketel nodig zijn om een goed en sociaal rechtvaardig Belgisch klimaatbeleid af te dwingen. De beknotting van het treinvervoer, de verlenging van kernenergie, het vrijhandelsverdrag (TTIP), en het armtierige bosbeleid zijn stuk voor stuk wake up calls om de handen opnieuw in elkaar te slaan en samen van ons te laten horen.?Het belooft bovendien al een hete nawinter te worden, lees hier?meer over?belangrijke komende acties.

 

 

 

WHAT’S NEXT?

 

Algemene Vergadering 30?april,?wees erbij!

 

Welke acties staan op onze agenda voor 2016 en 2017? Een voorlopige ploeg vrijwilligers tekent momenteel volop aan de nieuwe plannen voor Climate Express. Die plannen willen we graag aan alle sympathisanten en vrijwilligers voorstellen op onze Algemene Vergadering van 30 april. ?We stellen dan ook met veel plezier onze nieuwe structuur en bestuursploeg voor, waarna we overgaan tot democratische goedkeuring. We nodigen je van harte uit om erbij te zijn en samen met ons het nieuwe werkjaar van Climate Express op gang te trekken!

 

Meer informatie volgt snel.

 

 

bannerGA-01

 

 

Kom onze rangen versterken!

 

Vele handen maken licht werk en vele geesten zorgen al eens voor een geniaal idee! Vorig jaar hebben we gemerkt hoeveel we kunnen bereiken door onze talenten, verontwaardiging en positieve, creatieve energie bijeen te brengen. Climate Express blijft groeien. Wil je graag nu al meedoen en -denken door deel uit te maken van onze interimploeg? Of heb je interesse na april de nieuwe ploeg van 2016 te komen versterken??

 

Meld je hier aan om te zien wat je misschien zou kunnen doen als vrijwilliger bij Climate Express. We nemen dan contact met je op!

 

De huidige ploeg vrijwilligers van de interimloco (zoals altijd missen we een paar mensen op de foto!)

De huidige ploeg vrijwilligers van de interimloco (zoals altijd missen we een paar mensen op de foto!)

 

Related Posts

05 nov
Sint-Ludgardisschool in Antwerpen: per fiets en bus naar de klimaattop
Blog // 0

Een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen trekt op 29 november met de bus mee naar Parijs.   Dat doen ze in het kader van een heus uitwisselingsproject met het Norbertuscollege uit het Nederlandse Roosendaal. In februari fietsen de vierdejaars uit Antwerpen naar Roosendaal om hun eigen ?COP 21 bis? te

29 apr
De Train Challenge
Nieuws // 0

Om naar de klimaattop van Warschau te gaan zaten Julie Van Houtryve en Pieter Becuwe in 2013?twee keer 20u op de trein. Om de boodschap van Climate Express bekender te maken in de aanloop naar de top in Parijs in december van dit jaar, wilden ze dat record in het weekend van 17 en 18

27 nov
Climate Express stelt klimaatmars een week uit, nu zondag lokale acties
Nieuws // 1

Brussel, 27 november – Ook na twee geannuleerde klimaatmarsen laat de burgerbeweging Climate Express zich niet muilkorven. De klimaatmars van 29 november in Oostende wordt een week uitgesteld naar 6 december. Maar ook 29 november blijf in het teken van het klimaat staan. De organisatie roept elke burger op om zondag op zoek te gaan

Comments

Leave a comment