ACV bus naar Bonn : Vakbond in Transitie

De werkgroep “Vakbond in Transitie” van het ACV regio Pajottenland en Zennevallei springt mee op de Climate Express en organiseert een bus naar de klimaatmars uit Halle.
 
Op 4 november willen we aansluiten bij de internationale klimaatbetoging in Bonn. Deze betoging gaat door aan de vooravond van de start van de 23ste klimaatconferentie van de Verenigde Naties.
 
We willen een duidelijk signaal geven aan de wereldleiders dat wij doortastende maatregelen willen. De kool, olie en gasvoorraden moeten in de grond blijven. We moeten erg snel naar volledig hernieuwbaar én dat moet op een democratische en sociaal aanvaardbare wijze gebeuren.
 
Als ACV willen we erover waken dat de nieuwe industrie straks het welzijn van alle mensen kan dienen en niet slechts van enkelen.
 
“Ieder mens is één netwerkmoment verwijderd van een ander.” Tijdens de busreis krijgt iedereen de kans zijn/haar toekomstbestendig project, organisatie of bedrijf kort voor te stellen.
 
Vertrek uit Halle op zaterdag 4 november om 6u30. We sluiten aan bij de klimaatmars in Bonn en verzamelen met de andere Belgen op het Martinplatz om 12u.
 
Wie lid is van het ACV rijdt gratis mee.
Niet-leden zijn zeer zeker welkom en kunnen mee op onze bus voor slechts €10.
 
Wil je mee met de Pajotse ACV-bus? Schrijf je hier in!

Related Posts

03 okt
Belgium goes Ende Gelände (bus to Bonn)

Ende Gelande België organiseert opnieuw een bus voor iedereen die graag wil deelnemen aan Ende Gelände in november. De actie zal plaatsvinden tijdens het weekend van 3-5 november. De bus vertrekt naar Bonn op vrijdag 03/11, 10u aan Brussel-Noord, 11h30 in Luik-Guillemins. We zijn terug op maandag 06/11 om 14h30 in Luik-Guillemins, 16h in Brussel-Noord.

21 okt
Samen met de trein

Enkele deelnemers aan de klimaatmars kiezen ervoor om op zaterdag de trein te nemen richting Bonn. Omdat wie er bij was in Warschau kan bevestigen dat samen naar een COP treinen een unieke ervaring is, willen we iedereen die overweegt de trein te nemen aanmoedigen om dezelfde trein te boeken, en alvast kennis te maken

31 okt
Avec Jong Groen/écoloj naar la COP23 in Bonn

  Geen stevige trappers of geen verlof maar wil je toch je stem laten horen tijdens de Klimaattop in Bonn? Reis samen met Jong Groen en EcoloJ met de bus mee, volledig gratis voor Jong Groen leden!   We vertrekken om 8u aan Delta (Brussel) en zijn rond 20u terug. De betoging zelf in Bonn

Comments

Leave a comment