Met Climaxi naar de klimaattop van Bonn

Van 6 tot 17 november vindt in Bonn de jaarlijkse VN-klimaattop (COP23) plaats. Het gaat om de eerste klimaattop na de aankondiging van Trump dat de VS uit het klimaatakkoord van Parijs stappen. En dan wisten we al dat de engagementen van Parijs op zich zeker niet zullen volstaan om gevaarlijke klimaatverandering te vermijden. Logisch dus dat in Bonn ook de klimaatbeweging op de afspraak zal zijn om druk op de ketel te zetten. Je kan met Climaxi naar Bonn gaan tijdens het weekend van 4 en 5 november om er deel te nemen aan de acties. Inschrijven kan tot vrijdag 20 oktober.

 

Op zaterdag 4 november vindt er aan de vooravond van de klimaattop een grote klimaatmars plaats in Bonn. Daar willen we alvast bij zijn.  Van 3 tot 7 november vindt er bovendien ‘The Peoples Climate Summit’ plaats, een alternatieve burgertop met tal van debatten, activiteiten en standen. Tot slot vindt er tijdens datzelfde weekend een directe actie plaats van ‘Ende Gelände’, gericht tegen een bruinkoolcentrale in de buurt van Bonn. Ook op 11 november vindt er trouwens in Bonn nog een grote klimaatdemonstratie plaats. Climaxi mikt echter op het weekend van 4 en 5 november.

 

Praktisch

 

We vertrekken op zaterdag 4 november om 8u ’s ochtends aan het station van Leuven. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kiezen we voor het geschikte vervoersmiddel (één of meerdere minibusjes of een grote bus).

 

Wij zorgen voor een comfortabele slaapplaats in Bonn. De rit neemt twee en een half uur in beslag. Wanneer we in Bonn aankomen zetten we eerst onze spullen af bij onze slaapplaats. Om 12u ’s middags start volgens de laatste info de klimaatmars.

 

Op zondag nemen we een kijkje op de burgertop. En in de late namiddag vertrekken we terug richting Leuven. Rond 20u zullen we daar aankomen.

 

Voor dit actieweekend rekenen we 50 euro per deelnemer aan, ontbijt op zondag inbegrepen. Wie het financieel moeilijk heeft, mag dat melden. Dan spreken we een haalbare deelnemersprijs af.

 

Inschrijven

 

Wil jij samen met Climaxi actievoeren in de straten van Bonn, schrijf je dan in voor vrijdag 20 oktober door een mailtje te sturen naar. Vermeld dan je naam, mailadres en telefoonnummer. De 50 euro inschrijvingsgeld kan je overschrijven op de rekening van Climaxi: BE40 0016 3236 1163 met vermelding ‘Bonn’.

 

Kom mee actie voeren voor een daadkrachtig en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. System change, not climate change!

Related Posts

17 okt
ACV bus naar Bonn : Vakbond in Transitie

De werkgroep “Vakbond in Transitie” van het ACV regio Pajottenland en Zennevallei springt mee op de Climate Express en organiseert een bus naar de klimaatmars uit Halle.   Op 4 november willen we aansluiten bij de internationale klimaatbetoging in Bonn. Deze betoging gaat door aan de vooravond van de start van de 23ste klimaatconferentie van

03 okt
Belgium goes Ende Gelände (bus to Bonn)

Ende Gelande België organiseert opnieuw een bus voor iedereen die graag wil deelnemen aan Ende Gelände in november. De actie zal plaatsvinden tijdens het weekend van 3-5 november. De bus vertrekt naar Bonn op vrijdag 03/11, 10u aan Brussel-Noord, 11h30 in Luik-Guillemins. We zijn terug op maandag 06/11 om 14h30 in Luik-Guillemins, 16h in Brussel-Noord.

17 okt
Neem samen met Comac de klimaatbus naar Bonn!

Van maandag 6 tot vrijdag 17 november vindt de internationale klimaattop (COP23) plaats in Bonn, waar de voortgang van het Parijsakkoord van 2015 wordt besproken. Comac legt bussen in om met zoveel mogelijk Belgische studenten op de vooravond van deze klimaattop actie te voeren voor een ambitieus, bindend en sociaal rechtvaardig klimaatakkoord. Op zaterdag 4

Comments

Leave a comment