Het Nieuwsblad: Leerlingen fietsen voor klimaat naar Duitsland

SINT-GENESIUS-RODE – Een aantal leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouw- instituut fietst volgende week naar Duitsland om er deel te nemen aan een vreedzame klimaatmars.
 
Enkele leerlingen en leerkrachten van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode laten tijdens de herfstvakantie zien dat ze inzitten met het klimaat. Volgende week zullen ze meer dan 300 kilometer fietsen naar de klimaatconferentie in het Duitse Bonn.
 
“De fietstocht zelf vatten we niet alleen aan. De organisatie is in handen van Climate Express en we fietsen samen met zo’n 350 gelijkgestemden naar Bonn. Daar zullen we deelnemen aan de klimaatmars, een vreedzame optocht”, vertelt Jonas Dreesen, een van de begeleidende leerkrachten. De leerlingen zijn vastberaden om in Duitsland hun stem te laten horen tijdens de manifestatie. “Er is geen planeet B. De toekomst ligt in de handen van deze generatie’, klinkt het bij Léna Goyens en Gaël Boels uit het zesde middelbaar. “Daar willen we gerust meer dan 300 kilometer voor fietsen.” Op eigen initiatief fietsen ook enkele enthousiaste leerlingen mee, samen met hun familie.
 

Geen pluim

 
De internationale klimaatconferentie in Bonn dient om te peilen naar de stand van zaken na de klimaattop van Marrakesh vorig jaar. Volgens de leerlingen verdient ons land echter geen pluim als het op klimaatacties aankomt. “Projecties van het Europese Milieu Agentschap voorspelden reeds in 2015 dat België een van de weinige EU-landen is dat noch zijn doelstelling voor emissiereductie, noch voor energie-efficiëntie zal bereiken tegen 2020”, zo klinkt het ongerust.
 
Ook twee jaar geleden was het de bedoeling dat leerlingen van het OLV uit Sint-Genesius-Rode zouden meefietsen naar de klimaattop. Die actie werd echter op het laatste moment afgeblazen door de aanslagen in Parijs. (ssj)
 
Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171027_03156984
Het Nieuwsblad/Regionaal: Pajottenland,
28/10/2017, Pagina 4

Related Posts

04 nov
De Standaard: ‘Stop met steenkool, red het klimaat’ – Duizenden protesteren in aanloop naar klimaattop in Bonn

In de Duitse stad Bonn hebben duizenden actievoerders opgeroepen om te stoppen met steenkool als energiebron in aanloop naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties die maandag van start gaat.   Een duizendtal actievoerders trok met de fiets van Keulen naar Bonn, een rit van 36 kilometer. Zeker 9.000 anderen verzamelden rond het middaguur op

03 nov
MO*: Climate Express van Brussel naar Bonn

Op woensdag 1 november verzamelt een driehonderdtal fietsers bij Tour & Taxis in Brussel-Noord voor de Climate Express naar Bonn. Daar vindt de volgende klimaattop plaats, de COP23. Met de fietstocht willen de deelnemers druk zetten op de beleidsmakers om eindelijk werk te maken van een degelijk klimaatplan dat de CO2-uitstoot terugdringt.   Woensdagmorgen 1

18 nov
Radio 2: Fietsers Climate Express overnachten in Hasselt

Gisterochtend zijn 350 fietsers in Brussel vertrokken. Ze rijden naar Bonn, om daar deel te nemen aan de klimaatconferentie.   De fietsers leggen een tocht van 270 kilometer af. Hun eerste overnachtingsplaats was in de gebouwen van de school Kindsheid Jesu in Hasselt. De deelnemers klagen aan dat er in België totnogtoe te weinig gedaan

Comments

Leave a comment