Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/classic.climate-express.be/public_html/wp-includes/theme.php on line 2241
Climate Express » BRUZZ: Spandoek ‘Save the climate’ aan Jubelpark

BRUZZ: Spandoek ‘Save the climate’ aan Jubelpark

België moet nu actie ondernemen tegen de gevolgen van klimaatverandering, dat is de boodschap van BelgiumActNow na de klimaattop in Bonn. Met een groot spandoek roepen de activisten op tot snel handelen in de strijd tegen klimaatverandering.
 
Naar aanleiding van het slot van de klimaattop COP23 in Bonn hebben klimaatactivisten zaterdag een groot spandoek van 17 meter lang opgehangen onder de boog van het Jubelpark in Brussel. De boodschap van #BelgiumActNow luidt ‘Save the climate – Belgium Act Now’. Andere activisten schilderden een rode lijn op de gevel van het kabinet van minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie-Christine Marghem.
 
Voor #BelgiumActNow herinneren beide acties eraan dat de “mensheid op het punt staat een rode lijn te overschrijden op vlak van klimaatverandering en de afwezigheid van een echt engagement van België tegenover deze urgentie.”
 
Naast de rode lijn op de gevel van het kabinet van minister Marghem werden ook grote letters aangebracht om het ministerie te herdopen in ‘Ministeries van klimaatmisdaden’.
 
Aan het Jubelpark hing een groep van een tiental klimmers op meer dan 50 meter hoogte het reuzenspandoek op met de boodschap ‘Save the climate – Belgium Act Now’. Aan de voet van het monument werd een groot rood doek ontplooid, symbool voor de rode lijn die de mensheid dreigt te overschrijden.
 
Op hetzelfde moment werden in steden als Antwerpen, Gent, Namen en Brussel fietsmanifestaties gehouden met in totaal ruim 500 deelnemende fietsers.
 
Bron: http://www.bruzz.be/nl/actua/spandoek-save-climate-aan-jubelpark
Gepubliceerd op 18/11/2017 door Belga/BRUZZ

Related Posts

18 nov
HLN Leuven: Climate Cycle Leuven-actie voor duurzame stad

Een honderdtal studenten en Leuvenaars fietsten gisteren mee met de actie Climate Cycle Leuven om te pleiten voor een ecologische, duurzame en sociaal rechtvaardige stad waarin mens en milieu centraal staan.   De actie vond plaats in het kader van de ‘Act Now’-fietsacties die in het weekend van 17 tot 19 november plaatsvinden en de

16 nov
Climate Express persbericht: #BelgiumActNow: Burgers en middenveld mobiliseren aan het einde van COP23!

Kort:   16 tot en met 19 november: decentrale acties 16, 17 en 18 november: Critical Mass fietsmanifestaties in Antwerpen, Gent, Namen, Brussel, Leuven en Aalst

18 nov
Nederland Easybranches: Klimaatactivisten hangen spandoek op in Jubelpark : “Save the climate – Belgium Act Now”

Bron: http://www.nederland.easybranches.com/nieuws/algemeen/binnenland/verslag/Klimaatactivisten-hangen-spandoek-op-in-Jubelpark—-Save-the-climate—Belgium-Act-Now–80907 Gepubliceerd op 18/11/2017 via hln.be

Comments

Leave a comment