HLN Leuven: Climate Cycle Leuven-actie voor duurzame stad

Een honderdtal studenten en Leuvenaars fietsten gisteren mee met de actie Climate Cycle Leuven om te pleiten voor een ecologische, duurzame en sociaal rechtvaardige stad waarin mens en milieu centraal staan.
 
De actie vond plaats in het kader van de ‘Act Now’-fietsacties die in het weekend van 17 tot 19 november plaatsvinden en de acties die Climate Express organiseerde naar aanleiding van de klimaattop in Bonn.
 
”Het is cruciaal dat Leuven klimaatneutraal is tegen 2030. Om die doelstelling te bereiken, moet er een echt ambitieus plan komen. Een heuse klimaatrevolutie zeg maar”, aldus Juna Ghaye, studente aan de KU Leuven, die samen met haar collega-student Wouter Vanduffel het initiatief nam voor de actie.
 

”Met deze actie pleiten we voor een ecologische, duurzame en sociaal rechtvaardige stad waarin mens en milieu centraal staan.”

 

Concreet hebben de actievoerders vier voorstellen. Ten eerste pleiten ze voor de oprichting van een stedelijk of provinciaal energiebedrijf zoals in Kopenhagen dat zich dan volledig toespitst op hernieuwbare energie.

 
Ten tweede willen ze gebouwen isoleren via een derde-betalersysteem.

 
Verder moet er werk worden gemaakt van groen vervoer voor iedereen met gratis fietsenstallingen en gratis openbaar vervoer.
 

Tot slot pleiten de actievoerders voor het behoud en de uitbouw van openbare parken zoals bijvoorbeeld park De Bruul. (BMK)
 
Bron: https://www.hln.be/regio/leuven/climate-cycle-leuven-actie-voor-duurzame-stad~a95892b5/
Gepubliceerd op 17/11/2017 door BMK

Related Posts

18 nov
BRUZZ: Spandoek ‘Save the climate’ aan Jubelpark

België moet nu actie ondernemen tegen de gevolgen van klimaatverandering, dat is de boodschap van BelgiumActNow na de klimaattop in Bonn. Met een groot spandoek roepen de activisten op tot snel handelen in de strijd tegen klimaatverandering.   Naar aanleiding van het slot van de klimaattop COP23 in Bonn hebben klimaatactivisten zaterdag een groot spandoek

18 nov
MetroTime: COP23 – Groot spandoek “Save the climate – Belgium Act Now” aan Jubelpark opgehangen

Naar aanleiding van het slot van de klimaattop COP23 in Bonn hebben klimaatactivisten vandaag een groot spandoek van 17 meter lang opgehangen onder de boog van het Jubelpark in Brussel. De boodschap van #BelgiumActNow luidt “Save the climate – Belgium Act Now”. Andere activisten schilderden een rode lijn op de gevel van het kabinet van

16 nov
Climate Express persbericht: #BelgiumActNow: Burgers en middenveld mobiliseren aan het einde van COP23!

Kort:   16 tot en met 19 november: decentrale acties 16, 17 en 18 november: Critical Mass fietsmanifestaties in Antwerpen, Gent, Namen, Brussel, Leuven en Aalst

Comments

Leave a comment