ende gelande info

Algemene info

In 't kort

De fietstocht is een tocht van 3 dagen en 270 km naar Bonn. Behalve het vele fietsen, is er ook heel wat ruimte voor ontspannende & boeiende klimaatactiviteiten, muziek en creativiteit. In Bonn ligt de klemtoon volledig op de acties die daar zullen plaats vinden op zaterdag 4 en zondag 5 november.

Op 5 november vind er een symbolische actie plaats in één van de bruinkoolmijnen rond Bonn. Momenteel werkt de ploeg van Ende Gelände volop aan het programma. Je wordt hiervan per mail op de hoogte gebracht.

Inbegrepen

  • 3d eten & drinken (behalve woensdagochtend, vrijdagavond, zaterdag en zondag)
  • 6 d slaapzalen & douches
  • 6 d activiteiten
  • 3 d ontwikkelde fietsroute met fietsknooppunten (en bewegwijzering waar nodig)
  • 3 d vervoer van bagage

  • 3 d medische & technische hulp

  • 1 busreis met fiets erbij van Bonn terug naar Brussel op maandagmiddag

Terugweg

De georganiseerde fietstocht is ten einde te Bonn. Terugkeren gebeurt op maandag 6 november 2017 per bus naar Brussel. Je fiets gaat mee op dezelfde bus in de aanhangwagen. Als je zelf graag terug fietst, krijg je 30€ van het inschrijvingsbedrag met veel plezier terugbetaald

Vertrek Bonn maandag: 12u - Brussel: 15u30

Prijs

 

Standaard tarief

115 EUR (zie FAQ)

(Fietstocht + 1 extra overnachting in Bonn)

 

Sociaal tarief

90 EUR (zie FAQ)

 

Solidariteitstarief

135 EUR (zie FAQ)

Vertrek in Brussel

De fietstocht begint en eindigt voor de meesten in Brussel. Met de fiets naar Brussel? Stuur een mailtje naar  en we brengen jullie met andere enthousiastelingen in contact.

 

Het startevent in Tour & Taxis op 1 november begint om 7u30, met muziek en ontbijt voor de moedige fietsers. We vertrekken om 9u30 richting Bonn!

Beperkte plaatsen

Er zijn 350 plaatsen voor de fietstocht. Schrijf u dus tijdig in.

Tarieven

  • Standaardtarief: het bedrag dat we nodig hebben om uit de kosten te komen.
  • Sociaal tarief: heb je het financieel niet zo breed, dan kan je het sociaal tarief nemen. Het aantal tickets hiervoor is beperkt. Je beslist zelf of dit tarief voor jou van toepassing is.
  • Solidariteitstarief: geef ons extra financiële steun, hierdoor kunnen we meer tickets met sociaal tarief aanbieden.

Bagage

De bagage wordt vervoerd naar de slaapplaatsen. Je maakt best een onderscheid tussen wat beperkte fietsbagage en je overige bagage (max 2 stuks, in totaal max 20 kg).

Verzekering

Er werd geen bijkomende verzekering gesloten voor de fietstocht. De meeste fietsers hebben al een verzekering bij het ziekenfonds (ongevallen van jezelf) of hebben een familiale verzekering (voor derden). Als je twijfelt, ga je dit best even na bij je verzekeringsagent.

Onderweg

Eten en drinken

Het ontbijt en het warm avondmaal worden genuttigd aan de slaapplaats. De lunch wordt na het ontbijt meegegeven als lunchpakket voor onderweg. Alles gebeurt in samenwerking met de ervaren groep kokers van actiekeuken Kokkerellen. Zij toveren de lokale groenten om tot heerlijke veganistische schotels.  In de prijs inbegrepen zit de lunch en avondmaal op 1 november, ontbijt, lunch en avondmaal op 2 november, en ontbijt en lunch op 3 november. Aangekomen in Bonn, zorgt iedereen voor zijn of haar eigen maaltijden.

EHBO

Onderweg kan je voor kleine ongevallen terecht bij meefietsende hulpverleners(elk met EHBO-koffer). Een arts legt met de wagen het parcours af om hulp te verlenen bij eventuele zwaardere ongevallen.

Tempo

Er wordt niet in groep gefietst, behalve tijdens de uittocht in de steden. Iedereen rijdt dus op eigen tempo en bepaalt zelf wanneer zij/hij toekomt aan de slaapplaats.

Slaapplaatsen

Om overdag in topvorm te blijven, zorgt Climate Express voor comfortabele slaapplaatsen onderweg naar Bonn. Elke nacht is er een warme slaapzaal in een school- of sporthal, douche en nette toiletten verzekerd. Iedereen brengt wel zijn eigen matje en slaapzak mee.

Herstellingen

Voor eenvoudige herstellingen onderweg kan je terecht bij de meefietsende technici. Voor de grootste pechvogels is er een goed voorziene herstel camionet.

Bewegwijzering

Het parcours in België en Nederland wordt uitgestippeld via fietsknooppunten. De exacte volgorde van de knooppunten wordt daarbij op voorhand toegezonden en bij de start van de tocht krijgt iedereen een strook met de combinaties mee. Bij onduidelijke punten zal er bewegwijzering worden geplaatst. Het parcours vanaf de Duitse grens tot in Bonn wordt uitgestippeld via de Duitse fietsknooppunten, maar bewegwijzerd waar verduidelijking nodig is.  Enkele weken voor vertrek wordt ook een GPX file toegezonden.

Activiteiten

Om ‘s avonds na het fietsen uit te rusten, zijn er ontspannende activiteiten. Onder andere workshops, voorstellingen en interactieve bezigheden staan op het programma, ook met fiets. Zelf een idee? Stuur een mailtje naar .

Type fietsen

Bonn Go! is ook een tocht van alternatieven. De tandem, bak-, lig- of elektrische fiets. Allen zijn welkom maar breng ons aub eerst op de hoogte van je plannen via omdat er maar een beperkt aantal speciale fietsen mee kunnen met het transport op de terugweg.

In Bonn

Slaapplaatsen

Eenmaal in Bonn, wordt terug samen overnacht in slaapzalen, gecoördineerd door een lokale organisatie die de logistiek voor alle acties tijdens de klimaattop verzorgt.  Ook hier zal sanitair voorzien zijn, maar onze meereizende catering verzorgt daar niet meer de maaltijden. Indien je liever wat meer comfort wenst, raden we aan om op eigen initiatief een hostel of hotel te boeken in Bonn zelf (dit is niet inbegrepen in de ticketprijs).

Activiteiten

Aangezien de fietsers op vrijdagavond in Bonn toekomen, ligt de klemtoon op alle activiteiten zaterdag overdag. Als je deelneemt aan de actie van Ende Gelände vertrek je in groep vanuit Bonn naar het klimaatkamp rond de bruinkoolmijn. Op zondag 5 november zal Ende Gelände de productie van bruinkool voor één dag proberen verhinderen

FAQ

"Tot wanneer kan ik inschrijven, wat moet ik meenemen, wie kan allemaal mee?" Het antwoord op deze en vele andere frequente vragen kun je terugvinden in onze handige FAQ. Heb je toch nog andere vragen? Stuur dan een mailtje naar , dan helpen we je graag verder.