Road so far

We are climate express


We are a rising movement of motivated volunteers. We unite.We dare.We act.

Climate Express is een enthousiaste en groeiende groep vrijwilligers.

Politiek ongebonden streven we naar een daadkrachtige en solidaire aanpak van het klimaatprobleem.

Nu wereldleiders zich geëngageerd hebben in het Akkoord van Parijs, zet Climate Express druk op de Belgische regeringen om de daad bij het woord te voegen: ga voor een echt ambitieus en rechtvaardig klimaatbeleid.

 

 

Claim the Climate van 2 december 2018 was de grootste actie die we realiseerden samen met onze partners, maar was zeker niet de enigste..

2013: De trein naar Warschau

november 16, 2013

2013: De trein naar Warschau

In den beginne was er Warschau

November 2013. Achthonderd enthousiaste, overtuigde en geëngageerde mensen stappen in Brussel-Zuid aan boord van een speciaal ingelegde trein. Hun bestemming? De internationale klimaatonderhandelingen in Warschau.De klimaattrein was een bron van inspiratie en positieve energie. Uit die energie ontstond een trein die blijft rijden naar een sociaal-ecologische wereld.

FOTO’SVIDEO

2015: Met 10.000 naar Parijs…

november 29, 2015

2015: Met 10.000 naar Parijs…

Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 november reden ongeveer 300 fietsers richting Parijs om er onze wensen voor het klimaatakkoord te overhandigen aan de beleidsmakers. Ze maakten een prachtige tocht langs een volledig uitgestippelde route met activiteiten elke avond. Enkele tientallen fietsers zijn ondanks het verbod om de Île-de-France in groep te betreden, twee per twee tot aan de Belgische ambassade in de hoofdstad geraakt om onze wensen er in persoon te overhandigen.

Mensen zijn met de kajak, te voet, al lopend, met de boot, met de fiets, etc naar Parijs getrokken. Hiervan zijn ook meerdere reportages door Climate Express en de pers gemaakt, u kan ze hier ontdekken.

Lees meer

2017: Bonngo!

november 1, 2017

2017: Bonngo!

Op 1 november fietsten we naar de klimaattop in Bonn. Daar gingen klimaatonderhandelingen door op een steenworp van de bruinkoolmijnen in Duitsland, het land van de Energiewende dat worstelt met de afbouw van fossiele brandstoffen. Met 350 dappere fietsers plaatsten wij klimaat terug bovenaan de agenda en presenteerden we onze beleidsmakers met zes concrete eisen. Climate Express is #niettestoppen.

Lees meer

2017: #Belgium Act Now

november 17, 2017

2017: #Belgium Act Now

Verschillende organisaties, waaronder Climate Express, roepen op tot acties voor klimaatrechtvaardigheid over heel het land tijdens het weekend van 17 tot 19 november.

Lees meer